Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Οι εκπαιδευτικοί εξευτέλισαν την Κεραμέως Η κυβέρνηση θα συνεχίζει να την καλύπτει;

Σε μια σειρά αμερικανικών ταινιών, με τίτλο "Πολύ σκληρός για να πεθάνει", πρωταγωνιστής είναι ένας μπάτσος. Αμερική είναι ή μπάτσο θα είχαν ή κανέναν δισεκατομμυριούχο. Στην Ελλάδα όμως ο τίτλος ταιριάζει γάντι στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Με την μακρά αγωνιστική πορεία. Αυτοί, οι εκπαιδευτικοί, που βγήκαν μαζικά στο πρώτο Lockdown, με βδομαδιάτικες συγκεντρώσεις και πορείες και ανάγκασαν σε μερική αναδίπλωση την Κεραμέως τότε.

Στις 15/10 η Κεραμέως, δήλωσε πως “Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο”. Χτες στις 7/11 ο κόσμος της εκπαίδευσης έδωσε ηχηρή απάντηση και ταυτόχρονα ένα γερό ράπισμα στην υπουργό της βίας, των καμερών, της μάσκας και του παγουρίνου.

Παρά τις αλλεπάλληλες και ακραία αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, το εκλογικό πραξικόπημα στο οποίο προέβη να κάνει εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια με όλα τα ψηφοδέλτια-υποψηφίους ενώ αυτά έχουν αποσυρθεί, τα “εντέλλεσθε” της τελευταίας στιγμής προς τις εφορευτικές επιτροπές, τα διαρκή μηνύματα, έως και ελάχιστο χρόνο πριν κλείσουν οι ηλεκτρονικές κάλπες, από τα ηλεκτρονικά συστήματα που “υπενθύμιζαν” στους εκπαιδευτικούς την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τις υπόγειες πιέσεις προϊσταμένων, διοικητικών μηχανισμών, αλλά και ορισμένων ελάχιστων θλιβερών νεροκουβαλητών της κυβερνητικής πολιτικής που είχαν το θράσος να εμφανίζονται ως “ανεξάρτητοι” υποψήφιοι, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έδωσε ηχηρό μήνυμα! Με μια αποχή που κυμαίνεται στο 95% ξευτέλισαν και την υπουργό και την αλαζονική της στάση και τα σχέδια της κυβέρνησης να ποδηγετήσουν τα συνδικάτα με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και άλλα σύγχρονα κόλπα ελέγχου.

Η αποφασιστική και σθεναρή στάση της αποχής που κράτησε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών χτες, πρώτη μέρα του νέου κυβερνητικού lockdown ήταν συγκλονιστική.

Οι εκπαιδευτικοί με τη στάση τους επιβεβαιώνουν ότι δεν ευθυγραμμίζονται ούτε αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών καθολικά απέρριψε την πολιτική της κυβέρνησης που, αντί να λάβει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, κλείνει τα σχολεία και στερεί από τα παιδιά το δικαίωμά τους στη μόρφωση, που προωθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, που ετοιμάζει τη νέα επίθεση ενάντια στα σωματεία, τις Γενικές Συνελεύσεις, την απεργία και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα!

Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι “ο Βασιλιάς είναι γυμνός” όταν πάρουν οι εργαζόμενοι τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια. Η πολιτική της πυγμής, των πραξικοπημάτων και των αυταρχικών μέτρων που επιβάλλει η Κεραμέως και η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προσέκρουσαν πάνω στα βράχια του εκπαιδευτικού κινήματος! Όποια αποτελέσματα και να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες η Κεραμέως, όσα μαγειρέματα και να κάνει, αυτά δεν μπορεί να έχουν ίχνος φερεγγυότητας και αξιοπιστίας, αφού η πολιτική της όλους αυτούς τους μήνες στηρίχτηκε πάνω στο ψέμα, στη δημαγωγία, στην παραπλάνηση.

Οι εκπαιδευτικοί με την αποφασιστικότητά τους και την καθολική συσπείρωσή τους στις μαχητικές αποφάσεις του κλάδου απέδειξαν πως η κυβερνητική πολιτική δεν είναι αήττητη!

Τώρα είναι η ώρα το εκπαιδευτικό κίνημα να συγκρουστεί αποφασιστικά με την κυβερνητική πολιτική που διαλύει τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, που βάζει λουκέτα στα σχολεία για να συγκαλύψει τα εγκληματικά της αδιέξοδα, που προωθεί το ακραία ταξικό μέτρο της “τηλεκπαίδευσης”.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης μαζικά και αγωνιστικά διεκδικεί:

  • να απαιτήσει ανοιχτά και ασφαλή σχολεία
  • με 15 – το πολύ – παιδιά στην τάξη!
  • καθολικά δωρεάν τεστ!
  • μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών!
  • πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας
  • να έχει σωματεία ζωντανά, μαχητικά για να υπερασπίζονται και τα δημοκρατικά δικαιώματα και την εκπαίδευση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: