Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ακυρώνουμε την αξιολόγηση (Β2 ΦΑΣΗ) - Μαχητικά, ενωτικά, αποφασιστικά

Χαιρετίζουμε όλους τους/τις συναδέλφους των σχολικών μονάδων που αντιστέκονται ακυρώνοντας στην πράξη την αξιολόγηση με κάθε μέσο.

(Μόλις 1 δημοτικό σχολείο, από τα 24, συμμετείχε στην αξιολόγηση και 2 από τα 23 νηπιαγωγεία). Ποσοστό 94%. 

Συνεχίζουμε με το αίτημα για επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής (από ΔΟΕ και Σύλλογο) και τα νέα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ (Β2 φάση) 

Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους και τους Συλλόγους Διδασκόντων να υιοθετήσουν και να αναρτήσουν τα νέα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στην επόμενη Β2 φάση προγραμματισμού

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Ø  Ενιαία κείμενα: Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έστειλε σήμερα στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στα Ειδικά Σχολεία), τα νέα ενιαία κείμενα για τη Β2 φάση του συλλογικού προγραμματισμού, κάνοντας το επόμενο βήμα στη μάχη που δίνουμε ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ..

·   Αμέσως μετά τις γιορτές (10-12 Ιανουαρίου), αφού συνεδριάσουν οι σύλλογοι διδασκόντων, οι ορισμένοι από τους Συλλόγους Διδασκόντων συντονιστές – συντονίστριες, μπαίνοντας με τους προσωπικούς τους κωδικούς, στην πλατφόρμα του συλλογικού προγραμματισμού, αναρτούν τα αντίστοιχα κείμενα και δράσεις που έστειλε η Δ.Ο.Ε. στις αντίστοιχες πέντε ενότητες της πλατφόρμας. Καταθέτουμε τα κείμενα της Ομοσπονδίας χωρίς καμιά διαφοροποίηση, εξειδίκευση, συμπλήρωση έως 12 Ιανουαρίου 2022.

·     Συγχρόνως, καλούμε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου:

1.   να κηρύξει απεργία-αποχή από τις αξιολογικές διαδικασίες, ώστε, σε συνδυασμό με τα ενιαία κείμενα, να καλύψει όλες και όλους τους συναδέλφους.

2.   να κηρύξει μονόωρες στάσεις εργασίας από 10-12 Ιανουαρίου 2022 για τις ώρες 13.15-14.00, όποια μέρα χρειαστεί και σε όποιο δημοτικό σχολείο-νηπιαγωγείο χρειαστεί, αφού ενημερωθεί η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου για την κήρυξη των στάσεων.

Ø Εγκύκλιος Κόπτση: Ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτσης με την εγκύκλιο 165282/ΓΔ4/17-12-2021 απέστειλε πίνακες σε όλες τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης (ΠΔΕ) της χώρας με τα σχολεία που δεν ανάρτησαν είτε την αποτίμηση της περσινής σχολικής χρονιάς είτε τον προγραμματισμό της φετινής με βάση τις αποφάσεις των σωματείων τους που έχουν κηρύξει απεργία/αποχή, αμφισβητώντας έτσι το δικαίωμα στην απεργία. Την ίδια στιγμή, ζητάει από τους Διευθυντές/ριες και Προϊσταμένους/ες των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων να αιτιολογήσουν τους λόγους που δεν ανάρτησαν τα κείμενα και επιπλέον να αποστείλουν τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ.

1.       Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της νέας εγκυκλίου Κόπτση 

2.  Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση και να παρέχει πλήρη νομική και συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους/ισσες  

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: