Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

450 προσλήψεις αναπληρωτών την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου -Πριν τις εορτές η Ειδική Πρόσκληση

ThumbnailΣύμφωνα με ενημέρωση που κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τ. αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας και Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. “ο Μακρυγιάννης”, Τάκης Ρουμπής, αναμένεται την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 η Ε Φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι προσλήψεις που αναμένονται θα είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, περίπου 450, ενώ τα κενά “καλά κρατούν”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο τ. αιρετός.

Επίσης σύμφωνα με τον Τάκη Ρουμπή και παλαιότερη ανακοίνωσή του η Ειδική Πρόσκληση για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένα κενά, θα εκδοθεί λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και η ανάληψη υπηρεσίας των προσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών θα ορισθεί να πραγματοποιηθεί μετά τις εορτές.

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ Σητείας «Ο Μύσων», «οι προσλήψεις της φετινής χρονιάς, που μετά τη δ’ φάση ξεπερνούν τις 37.000, είναι μέχρι στιγμής λιγότερες κατά 6.522 σε σχέση με την περσινή χρονιά στην Πρωτοβάθμια».

Όπως σημειώνει το σωματείο των δασκάλων, «παρά τους διορισμούς οι οποίοι έχουν αποδειχτεί σταγόνα στον ωκεανό και τις προσλήψεις αναπληρωτών τα κενά παραμένουν. Αυτό δείχνει από τη μία ότι με ευχολόγια δεν καλύπτονται τα χιλιάδες κενά που παραμένουν στα σχολεία- αρχές Δεκέμβρη. Έκπληκτοι βλέπουμε ωστόσο ότι η υποσχεσιολογία για διορισμούς πέφτει στο κενό μιας και στον προϋπολογισμό του 2022 δεν έχει περάσει κανένας κωδικός για διορισμούς στην εκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: