Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Συνεδρίαση Δ.Σ. Δ/Ν Σάμου - Εκλογές Συλλόγου - ΔΕΠ

    Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ είχε ζητήσει εκλογές, για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου, μέσα στο Δεκέμβριο, από την Έκτακτη Γ.Σ. (20/10) που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κων/νου. Να θυμίσουμε ότι το καταστατικό του Συλλόγου μιλάει για εκλογές το μήνα Δεκέμβριο Συγκεκριμένα αναφέρει: Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη: i. Του Δ.Σ. και της Ε.Ε. προκηρύσσονται από το Δ.Σ. ένα μήνα πριν και διενεργούνται κατά την Τακτική Γ.Σ. του Δεκεμβρίου.

Δυστυχώς η «Ενωτική», ως πλειοψηφούσα δύναμη στο Δ.Σ., όχι μόνο δεν υιοθέτησε την πρότασή μας, αλλά ούτε σεβάστηκε και το καταστατικό του Συλλόγου να προκηρύξει εγκαίρως τις εκλογές
Έτσι, στο Δ.Σ. του Συλλόγου (16/12) που πραγματοποιήθηκε στο Δ.Σ. Κοκκαρίου, προκηρύσσει τις εκλογές μία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, αρχικά για τις 19 Ιανουαρίου, αλλά στη συνέχεια, μετά τις αντιρρήσεις μας, πρότειναν τελικά στις 27 Ιανουαρίου 2022 στο Καρλόβασι, ενώ είχαμε ζητήσει αρχές Φεβρουαρίου.
Κατά τη συνεδρίαση έγινε κριτική στο ότι ο πρόεδρος δεν μετέφερε όλη την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (απεργία αποχή από την αξιολόγηση -στάσεις εργασίας-απεργίες)  στην ολομέλεια των προέδρων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η δικαιολογία του προέδρου ήταν ότι συμφωνεί μόνο με την απεργία αποχή, επειδή ήταν ομόφωνη η απόφαση, αλλά διαφωνεί με τις υπόλοιπες αποφάσεις, επειδή δήθεν δεν είχαν ψηφισθεί με την απόλυτη πλειοψηφία (½ συν ένα) των παρόντων και ταμειακά τακτοποιημένων μελών του Συλλόγου. Μόνος του λοιπόν αποφασίζει για το τι θα πει στην ολομέλεια των προέδρων, καταστρατηγώντας την απόφαση της Γ.Σ. Απορίας άξιον είναι ότι  ο πρόεδρος επικαλείται το καταστατικό, όποτε τον βολεύει, ενώ δεν το σεβάστηκε στην προκήρυξη των εκλογών και στη μεταφορά των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Από τη στιγμή που υπήρχε απαρτία στη Γενική Συνέλευση, ήταν υποχρεωμένος να σεβαστεί την απόφασή της και να τη μεταφέρει στην ολομέλεια των προέδρων, κάτι που δεν έκανε.

 Να θυμίσουμε και στο παρελθόν ότι ανάλογες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που είχαν ψηφισθεί -ενάντια στην αξιολόγηση - δεν τις υιοθέτησε ο πρόεδρος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της «Ενωτικής», επειδή δεν είχαν την απαιτούμενη πλειοψηφία, σύμφωνα πάντα με την άποψή τους. Αυτά μόνο στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου γίνονται.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. υπήρχαν και εκπρόσωποι των Αγωνιστικών Κινήσεων, που έφεραν ένα κείμενο υπογραφών για πραγματοποίηση Έκτακτης Γ.Σ.  Τα μέλη της «Ενωτικής» και κυρίως ο πρόεδρος, επειδή τους ασκήθηκε κριτική, όχι μόνο τους απαγόρεψε να μιλούν, αλλά αποχώρησαν όλοι από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.  Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο στην περίπτωση της «Ενωτικής-ΔΑΚΕ», που παραιτούνται από το Δ.Σ. για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και επανέρχονται κατά το δοκούν όποτε τους συμφέρει….

Η αψυχολόγητη αυτή ενέργεια και στάση τους, να αποχωρήσουν από το Δ.Σ. και να μας αφήσουν μόνους μας να συζητάμε, είναι επιεικώς απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Όταν επανήλθαν και πάλι (!) στο Δ.Σ. και σε ερώτηση συναδέλφισσας γιατί δεν ψήφισαν τις στάσεις εργασίας που είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση για να καλυφθούν οι συνάδελφοι, που δεν ήθελαν να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας για την αξιολόγηση, δεν απάντησαν. Αντίθετα το μόνο που τους ενδιέφερε, ως παράταξη, ήταν η πρότασή τους -άκουσον, άκουσον- να μοιράσουν κρασιά και γλυκά στις σχολικές μονάδες του νησιού, κάτι που εμείς απορρίψαμε εξ αρχής με το σκεπτικό ότι ο ρόλος και ο σκοπός του Συλλόγου δεν είναι να μοιράζει γλυκά και κρασιά στα σχολεία, αλλά να αγωνίζεται για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Επίσης, τα χρήματα που προέρχονται από τις συνδρομές των εκπαιδευτικών θα μπορούσαν να διατεθούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Για εμάς, είναι μια καθαρά ψηφοθηρική τακτική της «Ενωτικής».

Τέλος ζητήσαμε, να συμμετάσχουμε, ως τακτικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) Ανατολικής Σάμου, μετά από παραίτηση του τακτικού μέλους, αλλά διαφώνησε ο πρόεδρος  και  όρισε τον εαυτό του! Έτσι, ο πρόεδρος του συλλόγου προτιμά να συμμετέχει με διπλή ιδιότητα στη ΔΕΠ Ανατολικής Σάμου - ως εκπρόσωπος του συλλόγου Δ/Ν Σάμου και ως εκπρόσωπος του Δήμου, ως δημοτικός σύμβουλος, χωρίς να αποδεχθεί άλλον υποψήφιο από άλλη συνδικαλιστική παράταξη, ενώ συμμετέχει ήδη και ως τακτικό μέλος στη ΔΕΠ Δυτικής Σάμου.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

με υγεία, οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Διαβάστε : 

Ακυρώνουμε την αξιολόγηση (Β2 ΦΑΣΗ) - Μαχητικά, ενωτικά, αποφασιστικά


ΔΟΕ:Β2 φάση συλλογικού προγραμματισμού ενάντια στην αξιολόγηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: