Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Όλες κι όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Σάμου τη Δευτέρα 8/4 στις 14:00

Η κυβέρνηση αντικαθιστά Διευθυντές/ντριες Προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που αγωνίζονται ενάντια στον επιθεωρητισμό και την εμπορευματοποίηση της παιδείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δια του Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Γ. Κατσαρού, εξέδωσε εγκύκλιο εντολή (34412/ Ε3/03.04.2024) με την οποία ζητάει να αντικατασταθούν (αφού παυθούν) από τη θέση τους όλοι/ες οι Διευθυντές/ντριες – Προϊστάμενες/οι σχολικών μονάδων που, υπερασπιζόμενοι/ες το Δημόσιο σχολείο και τους/τις μαθητές/τριές τους, μετέχουν σε νόμιμα κηρυγμένη αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Υπενθυμίζουμε στο ΥΠΑΙΘΑ ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Το δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με αίμα, στους δρόμους, εδώ και αιώνες θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! 

Το ΥΠΑΙΘΑ θυμίζοντας άλλους καιρούς, σκοτεινούς, περνάει ξανά σε πράξεις απολυταρχισμού, δεσποτικές οδηγίες και επιταγές προς τις διευθύνσεις να στραφούν απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται!

Είναι μια κίνηση πανικού, καθώς οι δικαστικές αποφάσεις για απαγόρευση της απεργίας – αποχής, όχι μόνο δεν του απέφεραν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, αλλά οδήγησαν στο αντίθετο: αναδείχθηκε από τη βάση του κλάδου ένα κίνημα άμεσης δημοκρατίας που με μαζικές γενικές συνελεύσεις, σε απαρτία στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πήρε την υπόθεση της απεργίας - αποχής στα χέρια του και με θάρρος και αποφασιστικότητα συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Πάνω από 70 εκπαιδευτικά πρωτοβάθμια σωματεία έχουν πάρει απόφαση προκήρυξης απεργίας αποχής από τις Γ.Σ. τους, και άλλες 30 ΕΛΜΕ στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ανάμεσά τους και ο Σύλλογός μας, με τη μαζικότατη Γ.Σ στις 22.3.2024 και με την κατάθεση εξωδίκου στο Υπουργεία Παιδείας και στη Διεύθυνση Π.Ε Σάμου στις 26/3 και το οποίο έχει ισχύ από τη Δευτέρα  1/4.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο Παιδείας

·  αφού έστειλαν 14 φορές στα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά σωματεία και Ομοσπονδίες, με σκοπό να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τον επιθεωρητισμό

· αφού δεν κατάφεραν να διασπάσουν την ενότητα του εκπαιδευτικού σώματος, το οποίο με ιστορικές μαζικές συνελεύσεις αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα

επιχειρούν να προχωρήσουν τώρα σε παύση στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών και Προϊσταμένων), γεγονός που έχει να συμβεί από την εποχή της χούντας.

Προσπαθούν να σπείρουν το φόβο, αλλά να ξέρουν πως θα εισπράξουν οργή.

Θα αφήσουμε την κυβέρνηση:

o   να μας γυρίσει στην εποχή του επιθεωρητισμού;

o  να κάνει την παιδεία εμπόρευμα και τους μαθητές με τις οικογένειές τους, πελάτες;

o   να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρήσεις;

o  να αντικαταστήσει την παιδαγωγική επιστήμη με την υποταγή και τη βίαιη  επιβολή;

o   να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας;

o   να καταργήσει κάθε έννοια δημοκρατίας;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ

Το ζήτημα των διώξεων - παύσεων - αντικαταστάσεων σε απεργούς ξεπερνά τα όρια της εκπαίδευσης και αποτελεί αιτία πολέμου για όλα το εργατικό κίνημα.

·  Διαμηνύουμε στα στελέχη  εκπαίδευσης (Διευθυντές Εκπαίδευσης που  ορίζονται να εκδώσουν πράξη παύσης – τα συμβούλια επιλογής & τα υπηρεσιακά  συμβούλια) που καλούνται να υλοποιήσουν τις αυθαίρετες  πράξεις του ΥΠΑΙΘΑ  ότι οι συνάδελφοι είναι απεργοί και προστατεύονται από το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα!   Όσες, όσοι υπογράψουν και το παραβλέψουν έχουν προσωπική ευθύνη και θα το αντιμετωπίσουμε με κάθε συνδικαλιστικό, νομικό και πολιτικό.

· Απαιτούμε από τα μέλη των συμβουλίων επιλογής και των υπηρεσιακών συμβουλίων  να μη σκεφτούν ούτε στιγμή να στραφούν ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε κηρυγμένη απεργία-αποχή των Ομοσπονδιών & των σωματείων τους.

· Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς συναδέλφισσες/ους.

·  Κανένας και καμία να μη σκεφτεί να δεχτεί να πάρει τη θέση απεργού που τον έπαυσαν.

·  Στηρίζουμε περήφανα την επιλογή μας να σταθούμε αταλάντευτα στην συλλογική μας απόφαση να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και τα παιδιά!

· Όχι μόνο δεν αλλάζουμε στάση αλλά αντίθετα κλιμακώνουμε τον αγώνα και διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στην αξιολόγηση. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

·  Η υπεράσπιση του απεργιακού  δικαιώματος  είναι υπόθεση όλων και καλούμε να πάρουν όλοι θέση: κόμματα, σωματεία, Ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ),  γονεϊκοί φορείς, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όλο το εργατικό κίνημα μαχητικά και μαζικά να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα (συντονισμός σωματείων, νομικές ενέργειες- εξώδικο στο ΥΠΑΙΘΑ για τις απειλές από Ομοσπονδίες και Σωματεία-μαζικές κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις και στα συμβούλια επιλογής, ψηφίσματα από τα συνδικάτα των εργαζομένων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα, τους πανεπιστημιακούς δάσκαλους, γονεϊκούς φορείς).

Οι εκπαιδευτικοί και το εκπαιδευτικό κίνημα χρειάζονται την άμεση θέση και δράση της κοινωνίας.

Μεγάλες συγκεντρώσεις και συναυλίες, ανοιχτές εκδηλώσεις και δράσεις ενημέρωσης, συντονισμός με όλους τους φορείς και τα σωματεία σε κάθε πόλη και περιοχή σε όλη τη χώρα.

Να προχωρήσουμε σε:

· 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία και συμμετοχή στην πανεργατική 17/4

·  Συνεχόμενες επαναπροκηρύξεις με κάθε τρόπο και παράλληλα (ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ).

·  Κινητοποίηση σε κάθε ΔΙΠΕ, ΔΙΔΕ και Περιφέρεια, ώστε να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη εγκύκλιος Κατσαρού

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, τους-τις μαθητές/τριες και τους-τις εκπαιδευτικούς

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΣ ΚΥΡΟΣ

Όλες κι όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας 

στη ΔΙΠΕ Σάμου τη Δευτέρα 8/4 στις 14:00


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: