Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Απόφαση δικαστηρίου: Το σχολείο να δεχτεί τα παιδιά και να σπάσει το υπεράριθμο τμήμα σε δύο

varipetroΚαθαρά οικονομική και όχι παιδαγωγική απόφαση είναι -όπως προέκυψε κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία στο διοικητικό εφετείο Χανίων – η αναγκαστική μετεγγραφή τριών παιδιών από το δημοτικό σχολείο Βαρυπέτρου σε αυτό του Αλικιανού, για να μη χρειαστεί να λειτουργήσει ένα επιπλέον τμήμα.

Πάντως, καθώς η μεριά των αιτούντων γονέων έλαβε πενθήμερη προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημα με τις απόψεις της, το διοικητικό εφετείο κατέστησε σαφές ότι η προσωρινή διαταγή που έχει εκδοθεί υπέρ τους, έχει ισχύ απόφασης και ως εκ τούτου το δημοτικό σχολείο Βαρυπέτρου πρέπει να δεχτεί τα παιδιά και συνεπώς να σπάσει το υπεράριθμο τμήμα των 28 μαθητών σε δύο των 14.

Άνοιγμα πινάκων Ειδικής Αγωγής: Έχει στείλει αίτημα στο ΑΣΕΠ το Υπουργείο Παιδείας;

Άνοιγμα Πινάκων Ειδικής Αγωγής: Αρχές Μαρτίου η προκήρυξη του ΑΣΕΠΑν έχει στείλει αίτημα στο ΑΣΕΠ για το άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής και αν όχι πότε προβλέπεται να το κάνει, ώστε να καλυφθούν τάχιστα οι ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ρωτά το ΥΠΑΙΘΑ ο ανεξάρτητος Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών κος Γεώργιος Μανούσος, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής πρέπει να «ανοίξουν», δηλαδή να εκδοθούν νέες Προκηρύξεις κατάρτισης πινάκων, το σχολικό έτος 2024-25. Και πρέπει να ανοίξουν σε χρονικό σημείο που να επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής, έστω των προσωρινών, έως τον Αύγουστο του 2025.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Αποσπάσεις, ανακλήσεις και τροποποιήσεις σε ΚΕΔΑΣΥ και ΣΜΕΑΕ και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Αποσπάσεις, ανακλήσεις και τροποιήσεις σε ΚΕΔΑΣΥ και ΣΜΕΑΕ και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕΔημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι αποσπάσεις, ανακλήσεις και τροποποιήσεις σε ΚΕΔΑΣΥ και ΣΜΕΑΕ και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

1) Αποσπάσεις, τροποποιήσεις, ανακλήσεις και διορθώσεις αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ,,

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε.: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΜΕ και ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕ (10/9/2024)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ (ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ)

ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΥΞΕΩΝ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

Την Τρίτη 10/9 πραγματοποιήθηκε, μετά από κάλεσμα των Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Συλλόγων Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» και Α΄ Αθηνών, πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. για την οργάνωση κοινών αγωνιστικών κινητοποιήσεων – δράσεων – πρωτοβουλιών ενάντια στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και τον κλιμακούμενο αυταρχισμό της.

Στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν με απόφαση 34 Σ.Ε.Π.Ε./Ε.Λ.Μ.Ε. και εκατοντάδες συνάδελφοι/-ισσες από όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα:

Εκπαιδευτικοί: Σχετικά με την προσφυγή για το ξεπάγωμα της διετίας 2016-17

Αίτηση Ακύρωσης του ΔΣΑ στο ΣτΕ κατά των πρόσφατων εγκυκλίων για τον  υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολουμένων | Δικηγορικός  Σύλλογος ΑθηνώνH Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κοινοποίησε διευκρινίσεις σχετικά με το αίτημά της προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για την διεξαγωγή πρότυπης δίκης, για να κριθεί η συνταγματικότητα του μέτρου της αναστολής της μισθολογικής εξέλιξης όλων των δημοσίων υπαλλήλων για το διάστημα 2016-2017.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Εικόνες ντροπής στη ΔΙΠΕ Δυτ. Αττικής - Σύλληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού

Απίστευτα γεγονότα εξελίχθηκαν έξω από την διεύθυνση Δυτικής Αττικής πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων!  Η σχολική χρονιά ξεκινά με 4 περιπολικά και 20 αστυνομικούς που υποδέχτηκαν τις/τους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν το αυτονόητο: μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων και σχολεία πλήρως στελεχωμένα.

Η αστυνομία όχι μόνο εμπόδισε τους εκπαιδευτικούς να πλησιάσουν στη διεύθυνση για να καταθέσουν τις αιτήσεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων αλλά προχώρησαν μέχρι και σε αναίτια προσαγωγή αναπληρωτή δασκάλου φορώντας του μάλιστα χειροπέδες!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ": Σύλλογος Δασκάλων & ΝηπιαγωγώνΟ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αποφασίστηκε να κινηθούμε όλα τα σχολεία, όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων ως εξής:

· Για την «Ατομική Αξιολόγηση» είναι σε ισχύ και οι δύο Απεργίες/Αποχές, δηλαδή και αυτή που κήρυξεη ιστορική ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ της 1/4/2024, αλλά και αυτή που κήρυξε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 22/3/2024.

Πνίγηκε κι ένα σχολείο: 18ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Μαριόλης Δημήτρης (πρόεδρος του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ)

18ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, σχολείο του Συλλόγου μας. Για το Γυμνάσιο που συστεγάζεται να πω ότι η αξιολόγηση τους μάρανε.

Καλά, δε βρέχει καιγόμαστε, βρέχει πνιγόμαστε, με τόση ανομβρία θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε, αντίθετα, μιλάμε για πρωτοφανείς καταιγίδες. Μήπως το κράτος εκτός από το να δείχνει τα δόντια του στον εχθρό λαό έχει εγκαταλείψει εντελώς τα στοιχειώδη δημόσια έργα, όπως και τη δημόσια υγεία και παιδεία; Μήπως ξεχνάμε ότι 2 βδομάδες πριν τα ΜΜΕ βοούσαν ότι δε θα χουμε νεράκι στην Αττική έτσι που πάει το πράγμα; Μήπως δε μας φταίει η καταραμένη φύση και τα “ακραία καιρικά φαινόμενα” αλλά ένα κοινωνικό μοντέλο που δεν μπορεί να μας προστατεύσει ούτε να πάρει τα στοιχειώδη μέτρα;

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Το σχόλιο της Δευτέρας: Στους δρόμους κερδίζονται οι δικαστικές αποφάσεις, του Χρήστου Κυργιάκη

Το σχόλιο της Δευτέρας: ΚυκλοφόρησεΚαι να που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά πως το δίκιο των αιτημάτων όταν συνδυάζεται με ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες, φέρνει αποτέλεσμα και οδηγεί σε νίκες, μικρές και μεγάλες.

Πίστεψαν πως θα μας αιφνιδιάσουν αλλά αιφνιδιάστηκαν οι ίδιοι.

Πίστεψαν ότι θα μας νικήσουν αλλά νικήθηκαν οι ίδιοι.

Πίστεψαν ότι θα μας φοβίσουν αλλά τρόμαξαν οι ίδιοι.

Νόμισαν οι ανόητοι ότι θα ακούγαμε «αξιολόγηση» και θα εκστασιαζόμασταν.

Θα ξαπλώναμε στις καρέκλες των τάξεων πατώντας το κουμπί των διαδραστικών πινάκων και θα περιμέναμε τους καρεκλοκένταυρους αξιολογητές να μας αξιολογήσουν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ Σάμου

Καλώς ορίσατε στον Ιστότοπο της ΔΙΠΕ Σάμου – Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης ΣάμουΤρίτη 10 Σεπτέμβρη, ώρα 13:30

Όλοι και όλες στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΠΕ για την επίδοση των συλλογικών αιτήσεων για να πάρουν διαπιστωτικές οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι

Σε όλη την Ελλάδα αυτές τις μέρες οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταθέτουν συλλογικές αιτήσεις για να πάρουν διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης οι νεοδιόριστοι και νεοδιόριστες που έχουν κλείσει διετή
υπηρεσία.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, παίρνοντας υπόψη τις οδηγίες της ΔΟΕ και αξιοποιώντας την απόφαση για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από τη Δυτική Αττική που δικαιώθηκαν δικαστικά και
μονιμοποιούνται χωρίς να έχουν κάνει αξιολόγηση, οργανώνει τη συγκεκριμένη αγωνιστική παρέμβαση.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονιών στο Υπουργείο Παιδείας. Ο Υπουργός έστειλε τα ΜΑΤ!

Στο ΥΠΑΙΘΑ «χτυπάνε» από μέσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και απέξω τους εκπαιδευτικούς

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για την επίθεση ωμής βίας σε εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 4/9/24 κατά τη διάρκεια μαζικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) και της ομοσπονδίας γονέων..

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί - ΥΠΑΙΘΑ: Παράταση μέχρι αύριο για τις ψηφιακές συμβάσεις

Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί: Πώς θα εισέρχονται στις τάξεις (ΦΕΚ) | AlfavitaΠαράταση έως και αύριο, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να δώσει το υπουργείο Παιδείας για την αποδοχή των συμβάσεων εργασίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σύμφωνα με ενημέρωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ).

Υπενθυμίζεται ότι προβλήματα αντιμετώπιζαν το πρωί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, καθώς  δεν μπορούσαν να συνάψουν την ψηφιακή σύμβαση και να διασφαλίσουν την ανάληψη υπηρεσίας που έχει διορία μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε. & Δ.Ε.: Κινητοποίηση των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και της ΟΛΜΕ στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντ. Μακεδονίας, την Παρασκευή 6/9. στη 1.30 μ.μ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ και τα ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ  του υπουργείου και της κυβέρνησης δεν μας σταματούν!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και της ΟΛΜΕ για την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ και ενάντια στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΥΠΑΙΘΑ και τις ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, 1.30μ.μ., Περιφερ. Δ/νση Εκπ/σης Κεν. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

Στο ΥΠΑΙΘΑ «χτυπάνε» από μέσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και απέξω τους εκπαιδευτικούς

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για την επίθεση ωμής βίας σε εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 4/9/24 κατά τη διάρκεια μαζικής κινητοποίησηςτων εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) και της ..

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Τοποθετήσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στη ΔΙΠΕ Σάμου

Δείτε τις τοποθετήσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στη ΔΙΠΕ Σάμου

Τοποθετήσεις αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γενικής & Ειδικής Αγωγής στη Β΄ & Γ΄ Σάμου

Δείτε τις τοποθετήσεις αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γενικής και Ειδικής Αγωγής στα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων 

Τοποθετήσεις αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής στην Α΄ Σάμου

 Δείτε τις τοποθετήσεις αναπληρωτών Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής στο νησί της Σάμου

Τοποθετήσεις Αναπληρωτών Δασκάλων & Νηπιαγωγών στην Α’ Σάμου

Δείτε τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών Δασκάλων & Νηπιαγωγών στο νησί της Σάμου

Τοποθετήσεις Αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων στη Β΄& Γ΄ Σάμου, Α’ Φάση

Η ΔΙΠΕ Σάμου ανακοίνωσε τις τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Γενικής Αγωγής από ΟΠΣΥΔ στα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων

Τοποθετήσεις Αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων από ΟΠΣΥΔ στη Σάμο, Α΄ Φάση

Η ΔΙΠΕ Σάμου ανακοίνωσε τις τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων Γενικής και Ειδικής Αγωγής από ΟΠΣΥΔ στη Σάμο