Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονιών στο Υπουργείο Παιδείας. Ο Υπουργός έστειλε τα ΜΑΤ!

Στο ΥΠΑΙΘΑ «χτυπάνε» από μέσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και απέξω τους εκπαιδευτικούς

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ για την επίθεση ωμής βίας σε εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 4/9/24 κατά τη διάρκεια μαζικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ – ΔΟΕ) και της ομοσπονδίας γονέων..

(ΑΣΓΜΕ) με τα αιτήματα να ανακληθεί αμέσως το σφαγείο των χιλιάδων φετινών συμπτύξεων τμημάτων και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Για πολλοστή φορά αποδείχθηκε περίτρανα ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική που κατακρεουργεί όχι μόνο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας αλλά και τις οργανικές θέσεις και την εργασιακή αξιοπρέπεια του κλάδου επιβάλλεται και πάει χέρι- χέρι με την καταστολή και με το κρεσέντο αυταρχισμού και αστυνομικής βίας. 

Η επιμονή των εκπαιδευτικών να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία αντιμετωπίστηκε πρώτα με αναμονή και κοροϊδία για πάνω από μια ώρα , και στη συνέχεια με χρήση ωμής βίας . Οι αστυνομικές δυνάμεις , οι οποίες από την αρχή της κινητοποίησης ήταν προκλητικά παρατεταγμένες στην πύλη του υπουργείου έριξαν- ακόμη και μπροστά σε μικρά παιδιά - χημικά ακόμη κι εξ επαφής, και βομβίδες κρότου λάμψης, και χτύπησαν με γκλόμπς και επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στα χέρια και την πλάτη μελών των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, συλλόγων και αλληλέγγυων διοικητικών υπαλλήλων του ΥΠΑΙΘΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: