Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

ΣΑΜΙΑΚΟΝ ΒΗΜΑ": Σύλλογος Δασκάλων & ΝηπιαγωγώνΟ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΑΣ

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αποφασίστηκε να κινηθούμε όλα τα σχολεία, όλοι οι σύλλογοι διδασκόντων ως εξής:

· Για την «Ατομική Αξιολόγηση» είναι σε ισχύ και οι δύο Απεργίες/Αποχές, δηλαδή και αυτή που κήρυξεη ιστορική ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ της 1/4/2024, αλλά και αυτή που κήρυξε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 22/3/2024.

Χρειάζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να υπογραφούν οι δηλώσεις συμμετοχής και στις δύο, ειδικά απ' τους νεοπροσλαμβανόμενους συναδέλφους κι απ' όσους άλλαξαν σχολείο, αλλά καλούμε όλους ανεξαίρετα τους συναδέλφους σε κάθε σχολείο να τις υπογράψουν ξανά μαζικά και να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ την πρωτοκόλληση της δήλωσης με τις υπογραφές στα εισερχόμενα κάθε σχολείου και την προώθηση στο Σύλλογο.

Έχουν ήδη αποσταλεί οι στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία και ο Σύλλογος.

· Για «μέντορες-συντονιστές» ισχύει ακριβώς το ίδιο, με την Απεργία/Αποχή της ΔΟΕ να είναι επίσης σε ισχύ.

· Για την «Εσωτερική & Εξωτερική Αξιολόγηση της σχολικής μονάδας», συνεχίζουμε με την κατάθεση των Ενιαίων Κειμένων της ΔΟΕ και καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων να πάρουν αποφάσεις που θα δεσμεύουν τους διευθυντές και τους συντονιστές να μην ανεβάσουν αξιολόγηση στις πλατφόρμες του Υπουργείου. Βρίσκεται επίσης σε ισχύ η Απεργία/Αποχή του Συλλόγου μας από κάθε σχετική διαδικασία.

Επισυνάπτονται όλες οι δηλώσεις Απεργίας/Αποχής· για οποιαδήποτε διευκρίνιση, για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει, επικοινωνούμε ΑΜΕΣΑ με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ! ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

 

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρυχθεί από την Ολομέλεια των Προέδρων της Δ.Ο.Ε. την 1/4/2024, από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, Διευθυντές/ντριες, προϊστάμενους/ές σχολικών μονάδων, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δήλωση

Σήμερα, ________________2024, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπαιδευτικοί του ______Δημοτικού Σχολείου _____________________ δηλώνουμε δια της παρούσας, ότι συμμετέχουμε στην προκηρυχθείσα εκ μέρους της Δ.Ο.Ε. από 10-10-2022 απεργία – αποχή. Συγκεκριμένα, δυνάμει της ως άνω προκηρυχθείσας απεργίας, απέχουμε:

(α) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102913/ΓΔ4 «Ενδοσχολικός Συντονιστής» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Ενδοσχολικών Συντονιστών (όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει από την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

(β) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό (άρ.3 της υπ’ αρ. Φ12/102919/ΓΔ4 «Παιδαγωγικός Σύμβουλος - Μέντορας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Υπουργικής Απόφασης), την άσκηση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων εκ μέρους των Παιδαγωγικών Συμβούλων - Μεντόρων(όπως αυτά περιγράφονται στο άρθρο 2 της ως άνω αποφάσεως) και εν γένει από κάθε διαδικασία, δραστηριότητα, αρμοδιότητα ή έργο, που συνδέεται ή σχετίζεται ή απορρέει με την ως άνω Υπουργική Απόφαση.

Σημειώνεται, ότι η ως άνω απεργία- αποχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εκπροσωπεί η Δ.Ο.Ε., από συγκεκριμένες ενέργειες, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας. Η δε συμμετοχή μας στην εν λόγω απεργία αποτελεί νόμιμο δικαίωμα έκαστου εξ ημών, που απορρέει από την συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία κάθε εργαζόμενου.

Οι εκπαιδευτικοί του _________ Δημοτικού Σχολείου ___________________

 

 

ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται  με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού  και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης  και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας  και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021

 

Οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: