Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση, Παρασκευή 27/9, 18:00 1οΔημ.Σχ. Καρλοβάσου (Πορφυριάδα)

 Αντίσταση ή υποταγή;

Σε καλούμε να δείξεις την αντίθεσή σου σε όλα όσα ισοπεδώνουν τις ζωές μας και τα σχολεία μας. Να πάρεις στα χέρια σου την ευθύνη ενός αγώνα με μόνη προοπτική τη νίκη. Με την παρουσία σου και με τη συμμετοχή σου στη Γενική Συνέλευση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ήρθε η ώρα να κοιταχτούμε στα μάτια και να πούμε αλήθειες. Δε μας ταιριάζει να κοιτάμε την αίθουσα ούτε μισογεμάτη ούτε μισοάδεια. Πρέπει να οργανώσουμε μια Γενική Συνέλευση που να μας αξίζει. Για να έχουμε απαρτία και να πάρουμε απόφαση αγώνα και να πάει ο Σύλλογός μας με απόφαση στην Ολομέλεια Προέδρων.

Γιατί πρέπει να είμαστε στη Γενική Συνέλευση; Γιατί πρέπει να γεμίσει η αίθουσα;

1. Γιατί η φετινή χρονιά ξεκίνησε αγκομαχώντας και στις πλάτες μας επιχειρούν να φορτώσουν όλες τις αμαρτίες των συμπτύξεων, της αποτυχίας έγκαιρης στελέχωσης των σχολείων, των κενών, του κτιριακού προβλήματος.

2. Γιατί ο ανορθόδοξος πόλεμος της αξιολόγησης μαίνεται, γιατί η δικαιοσύνη κερδίζεται με τους αγώνες μας, όπως οι αποφάσεις των Εφετείων στη Δυτική Αττική και στην Α΄ Αθήνας, όπως στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας που αποφάσισε τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020 που κάνουν απεργία-αποχή, όπως στο Λαύριο, τη Θεσσαλονίκη κι αλλού που υποχρεώθηκαν κάτω από το βάρος των αγώνων να πάρουν πίσω συμπτύξεις τμημάτων.

3. Γιατί οι εργασιακές συνθήκες άθλιες, πάνω από το 1/3 από μας είναι αναπληρώτριες/ές, τα νοίκια είναι στο Θεό και οι μισθοί μας στα Τάρταρα.

4. Γιατί η απάντησή μας πρέπει να είναι η ζωντανή εμπειρία και η εικόνα μιας γεμάτης αίθουσας, μιας μεγάλης Γενικής Συνέλευσης.

5. Γιατί η κυβέρνηση, το υπουργείο και οι μηχανισμοί τους μας μετράνε, υπολογίζουν κάθε μας κίνηση και τους αγχώνουν ιδιαίτερα τρία πράγματα:

1. η μαζική μας συμμετοχή στις διαδικασίες,

2. η συμμαχία μας με τους γονείς και

3. η ικανότητά μας να είμαστε απρόβλεπτοι, ακριβώς γιατί το κίνημά μας είναι αυτόνομο και δε δίνει λογαριασμό σε κανένα, αγκάθι στα παιχνίδια της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

6. Γιατί πρέπει να στείλουμε το μήνυμα παντού, πανελλαδικά, ότι εμείς αντιστεκόμαστε εδώ, με απεργία-αποχή, με τεράστια συμμετοχή από τους νεοδιόριστους στο Σύλλογό μας και θα στηρίξουμε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα όπου κι αν είναι. Η ζωντανή εκπαίδευση είναι εδώ, υπερασπίζεται το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο των εκπαιδευτικών, στέκεται περήφανα απέναντι σε περιφερειακούς διευθυντές, γενικούς γραμματείς, απέναντι σε όσους δεν αντέχουν ούτε 5 λεπτά μέσα στην τάξη, σ’ αυτούς που μισούν τη δουλειά που εμείς αγαπάμε.

7. Γιατί το ρήγμα που άνοιξε ο σεισμός των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων του Μάρτη, έχει βαλθεί εδώ και μήνες να το κλείσει η συρρικνωμένη πλειοψηφία των 6 του ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ). Όλοι όσοι δεν κουνάνε ούτε το δαχτυλάκι τους σε μια σειρά Συλλόγους και υπονομεύουν ανοιχτά τον αγώνα μας, μιλώντας με τη γλώσσα της διοίκησης και του Υπουργείου.

8. Γιατί οι ατομικές τακτικές επιβίωσης δεν είναι η απάντηση για μια ανθρώπινη ζωή, ούτε για το σχολείο που θέλουμε για μας και τα παιδιά μας, το σχολείο που θα σέβεται τα παιδικά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια και το παιδαγωγικό μας κύρος.

9. Γιατί οι σωτήρες μας τελείωσαν και οι πολιτικές διαμαρτυρίες, οι αγώνες της μίας ημέρας «για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας» και οι βομβαρδισμοί κοινοβουλευτικών ερωτήσεων δεν μπορούν να σταματήσουν τη λεηλασία της ζωής μας.

10. Γιατί όσο μαχητικές και χρήσιμες κι αν είναι οι ανακοινώσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ή ορισμένες από τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη μαζική συμμετοχή μας. Αυτή είναι η μοναδική μας δύναμη κι από αυτή την εμπειρία της συλλογικής μας δύναμης μόνο μπορούμε να πάρουμε κουράγιο κι απαντοχή. Δύναμή μας ο πολύμορφος αγώνας διάρκειας με απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, εκδηλώσεις, καμπάνιες ενημέρωσης.

Γιατί το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον, η μία την άλλη…

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΓΩΝΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: