Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Με μαζική συμμετοχή η απεργιακή κινητοποίηση στη Σάμο

apergia 26-9-12Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στη Σάμο. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Σάμου και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία ως το λιμάνι φωνάζοντας συνθήματα κατά των κυβερνητικών μέτρων.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα όπου έγιναν χαιρετισμοί και ομιλίες από εκπροσώπους του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου, των γιατρών του νοσοκομείου Σάμου, του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου (συμμετείχε στις κινητοποιήσεις με τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων), των εργαζομένων με πεντάμηνες συμβάσεις στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της ΕΛΜΕ Σάμου.

Μελανό σημείο της συντονιστικής επιτροπής ότι δεν άφησε να χαιρετήσουν στην απεργιακή συγκέντρωση ο Σύλλογος Δασκάλων/Νηπιαγωγών Σάμου και οι εργαζόμενοι στην Εφορία.

Μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για την Παιδεία, πήγαν στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν για την περαιτέρω στάση τους, επειδή το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει ακόμη λυθεί και να αποφασίσουν για νέες μορφές αγώνα.

Σύμφωνα με την η ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση από τη συντονιστική επιτροπή για την Παιδεία, αποφασίσθηκε:

  1. να γίνουν συνελεύσεις των συλλόγων γονέων, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για κλείσιμο όλων των σχολείων, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων 
  2. κλείσιμο των σχολείων από την ερχόμενη Δευτέρα 8:00 το πρωί και  συγκέντρωση 10:00 το πρωί στο Γενικό Λύκειο Σάμου, στο Βαθύ
  3. Κάλεσμα στο Δήμο για να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υλοποιήσει την απόφαση που πήρε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο για κλείσιμο των σχολείων και κλιμάκωση του αγώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: