Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Θα ξενυχτήσουν έξω από το Υπουργείο Παιδείας οι Αναπληρωτές - Ορίστηκε την Πέμπτη συνάντηση με τον Κώστα Γαβρόγλου

Έστησαν τις σκηνές τους και απόψε θα μείνουν έξω από το Υπουργείο παιδείας οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής που κάνουν ένα μεγάλο αγώνα μπροστά στη σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των πτυχίων τους, μπροστά στη  αδιοριστία που μαστίζει τον κλάδο τους, μπροστά στο μέλλον που διαγράφεται πλέον αβέβαιο γι΄’  αυτούς.

Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και αύριο, καθώς η παράστασή τους θα είναι διήμερη.

Αύριο προγραμματίζονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για να στηριχθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής, αλλά και η δημόσια παιδεία…

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το  esos.gr άνοιξε στις 6 το απόγευμα η  πίσω πόρτα του υπουργείου Παιδείας και αποχώρησαν οι  1.800 υπάλληλοι , οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι  από τη λήξη του ωραρίου τους , εντός του κτιρίου του υπουργείο  Παιδείας, λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.

Οι εκπαιδευτικοί ήταν συγκεντρωμένοι και στις τρεις εξόδους του υπουργείου, όπου πραγματοποιούσαν  διαμαρτυρία, και προειδοποιούσαν  ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν συναντήσουν τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Οι πόρτες και στις τρεις εξόδους που διαθέτει το υπουργείο Παιδείας ήταν ι κλειστές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποχωρήσουν οι υπάλληλοι.

Εκατοντάδες αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και άλλων ειδικοτήτων από όλη τη χώρα είχαν χουν μπλοκάρει τις 3 πύλες του υπουργείου! Δεν μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει κανείς.

Οι διαδηλωτές ζητούν:

1.Να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ.

2.Την παραίτηση του διευθυντή ειδικής αγωγής Π. Κασσιανού.

3.Άμεση συνάντηση με τον ίδιο τον υπουργό κ. Γαβρόγλου

Οπως δήλωσε στο  esos   ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γ. Παντής πρότεινε στους εκπαιδευτικούς να διατεθούν δύο περιπολικά , προκειμένου να μεταφερθεί  αντιπροσωπεία στη Βουλή, όπου βρίσκεται ο υπ. Παιδείας, προκειμένου να γίνει αυτή η συνάντηση.

Η πρόταση, όπως μας είπε ο κ. Παντής, απορρίφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: