Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Δ.Δ.Ε Σάμου και τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Aegean Robotics Competition 2018. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 28 &29 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Καρλόβασι της Σάμου.
Δοκιμασίες
Οι δοκιμασίες στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είναι: Sumo, Line Follower και Ελεύθερη Παρουσίαση / Free Style Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από έναν προπονητή – συντονιστή και τέσσερα (4) μέλη κατά μέγιστο.
Αναλυτικά οι δοκιμασίες έχουν ως εξής:
Sumo: Η δοκιμασία είναι κατ’ ουσία αντιγραφή ενός αγώνα σούμο όπου δύο ρομπότ ανταγωνίζονται μεταξύ τους προσπαθώντας να σπρώξουν έξω από το κυκλικό γήπεδο του σούμο (Dohyo) τον αντίπαλο. Οι κατηγορίες των διαγωνιζόμενων ρομπότ είναι (Π x Μ xY): 3 kg Sumo (20cm X 20cm X Απεριόριστο) βάρος έως 3 kg, Mini Sumo (10cm X 10cm X Απεριόριστο) βάρος έως 0.5 kg, Micro Sumo (5cm X 5cm X 5cm) βάρος έως 0.1 kg. Ο αγώνας αποτελείται από τρεις γύρους συνολικής διάρκειας τριών (3) λεπτών. Στη συμμετοχή δεν υφίσταται κανένα ηλικιακό όριο.
Line Follower: Στόχος της δοκιμασίας είναι το ρομπότ να ακολουθήσει μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης και άλλες δυσκολίες, ανάλογα με την πίστα. Νικητής αναδεικνύεται το ρομπότ που θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή με τη μεγαλύτερη πιστότητα, ακρίβεια και ταχύτητα. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 120cm x 250cm και διατρέχεται από άκρη σε άκρη από μια μαύρη γραμμή σε άσπρο φόντο πάχους 15 mm που έχει πολλές απότομες στροφές. Τα ρομπότ πρέπει να βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με τη γραμμή όταν υπάρχει ή να την ξαναβρούν σε περίπτωση διακοπής. Στη συμμετοχή δεν υφίσταται κανένα ηλικιακό όριο.
Ελεύθερη Παρουσίαση / Free Style: Τα ρομπότ μπορούν να παρουσιάσουν οποιαδήποτε λειτουργία. Στο πλαίσιο της ελεύθερης κατηγορίας μπορεί να γίνει και επίδειξη απλών αυτοματισμών. Τα εκθέματα βαθμολογούνται από μία ομάδα κριτών, βάση ενός πίνακα κριτηρίων σε 30 σημεία, σε μία κλίμακα από το 1-10. Η δοκιμασία της Ελεύθερης Παρουσίασης / Free Style, διακρίνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, για μαθητές Δημοτικού Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για προπτυχιακούς / μεταπτυχιακούς φοιτητές Στη συμμετοχή δεν υφίσταται όριο στο είδος και τη χρήση των υλικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου