Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ 12 & 08 Νοεμβρίου 2019

Απάντηση στις ανακρίβειες και τον συγκεντρωτισμό του αιρετού της ΔΑΚΕ και προέδρου του ΣυλλόγουΜετακίνηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού από τη Σάμο στη Λάρισα με υπουργική απόφαση!!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η υπουργός Παιδείας, με απόφασή της, μετακίνησε αναπληρώτρια εκπαιδευτικό από τη Σάμο στην Λάρισα, που μπορείτε να τη δείτε στο:

https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%99%CE%9734653%CE%A0%CE%A3-%CE%93%CE%99%CE%96

Τέτοιες αποφάσεις, πέραν του ότι είναι παράτυπες, καλύπτουν θέσεις στην οποίες θα μπορούσαν να πάνε κάποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί από τον πίνακα αναπληρωτών και δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για το πώς γίνονται οι συγκεκριμένες αποσπάσεις-μετακινήσεις, αφού δεν διευκρινίζονται οι λόγοι.

Πιστεύουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρξει διαμαρτυρία από το Σύλλογο Δ/Ν Σάμου, προς το Υπουργείο Παιδείας.

Το κενό καλύφθηκε μετά την απόσπαση εκπαιδευτικού από το Δ.Σ. Θύμαινας στο συγκεκριμένο σχολείο, παραμένουν όμως, μετά και από τη Γ΄ φάση προσλήψεων των αναπληρωτών, τα λειτουργικά κενά των Ειδικοτήτων.

Ø Την Τρίτη (12/11) τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Γ΄ φάσης που μπορείτε να τους δείτε στο: http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2019/11/12-11-19.html. Διαφωνήσαμε με το να γίνει στην ίδια συνεδρίαση η συμπλήρωση του υποχρεωτικού υπόλοιπου ωραρίου των συναδέλφων και να γίνει, αφού ενημερωθούν τα σχολεία με τις τοποθετήσεις και τις διαθέσεις τους, όπως γίνεται πάντα. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό και κατά πλειοψηφία (4-1) έγιναν όλες μαζί (διαθέσεις και η συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου). Αξίζει να σημειωθεί ότι Δ/ντρια σχολείου δεν επιθυμούσε περισσότερες ώρες στο σχολείο της, αφού ήδη είχε συμπληρώσει το ωρολόγιο πρόγραμμά της.

  • Ανακλήθηκε η διάθεση εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής από τη ΔΙΔΕ Σάμου (4 ώρες) και έγινε νέα διάθεση εκπαιδευτικού (Σπανός Οδυσσέας) για 4 ώρες στο Δ.Σ. Πύργου.
  • Ορίσθηκε, ως αναπληρωτής της Δ/ντριας Δ.Σ. Μυτιληνιών, ο Μαλλές Χρήστος (ΕΚΤΑΚΤΟ) και προϊσταμένη στο Δ.Σ. Θύμαινας, η Πλωμαρίτη Αικατερίνη (ΕΚΤΑΚΤΟ).

Την Τετάρτη (06/11) έγιναν προσλήψεις εκπαιδευτικών Γενικής & Ειδικής Αγωγής στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, που μπορείτε να τις δείτε στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2019/11/blog-post_6.html

Παραμένουν όμως λειτουργικά κενά Ειδικοτήτων Πληροφορικής, Εικαστικών, Μουσικής & Θεατρικής Αγωγής στα Δ.Σ. Βαθέος, Χώρας, Παγώνδα, Μαραθοκάμπου και σε ορισμένα ολιγοθέσια σχολεία. Ζητάμε άμεσα την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών.

Ø Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Παρασκευή 08 Νοεβρίου 2019 ορίσθηκαν:

  • ως αναπληρωτές των Δ/ντών στα σχολεία οι: Κατζώρας Δημήτριος (Παγώνδα), Δάφνου Σπυριδούλα (Όρμου Καρλοβάσου).

Κατά πλειοψηφία (3-2) αποφασίστηκε να παραμείνει η εκπαιδευτικός Καραγιάννη Βενετία, ως αναπληρώτρια της Δ/ντριας Μυτιληνιών, έως να γίνει η αντικατάστασή της. Διαφωνήσαμε με την εισήγηση και προτείναμε να γίνει άμεσα η ανάκλησή της, ως υποδιευθύντρια, την οποία ζητούσε με την αίτησή της.

  • Αναγνωρίσθηκε η συνάφεια δύο μεταπτυχιακών σε μία νηπιαγωγό και σε έναν εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής.
  • Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 4 εκπαιδευτικούς (1 μόνιμος). Συμφωνήσαμε με τους τρεις αναπληρωτές και διαφωνήσαμε με το μόνιμο εκπαιδευτικό.
  • Αποσπάστηκε κατά πλειοψηφία (3-2) η εκπαιδευτικός Αντωνίου Ελένη από το Δ.Σ. Θύμαινας στο 2ο Δ.Σ. Σάμου. Συμφωνήσαμε με την προϋπόθεση να καλυφθεί πρώτα το κενό της Θύμαινας και μετά να γίνει η απόσπασή της, κάτι που δεν αποδέχθηκε η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ (Η συνάδελφος τελικά κάλυψε το κενό του 2ου Δ.Σ. Σάμου)
  • Έγιναν οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών: Τοσονίδου Παν/τας, ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας, 5 ώρες στο Δ.Σ. Θύμαινας και 4 ώρες στο Δ.Σ. Χρυσομηλιάς, Παπαγεωργίου Βασίλης ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας 3 ώρες στο Δ.Σ. Βαθέος.

Δεν εξετάσθηκε η διάθεση της εκπαιδευτικού Κουγιουμτζή Μαρίας, ΠΕ06/ Αγγλικής Γλώσσας, η οποία ζητούσε να αποδεσμευθεί από το Δ.Σ. Νέου Καρλοβάσου και να διατεθεί εξολοκλήρου στο Δ.Σ. Κοκκαρίου, επειδή δεν υπήρχε εκπαιδευτικός να διατεθεί στο Δ.Σ. Νέου καρλοβάσου.

Ø Στις προηγούμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ (18 & 15/10):

· Αποσπάστηκε η εκπαιδευτικός Λαζαρίδου Φωτεινή από το Δ.Σ. Μαραθοκάμπου στο Δ.Σ. Καλλιθέας.

· Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε τέσσερις εκπαιδευτικούς.

· Ορίσθηκε, ως αναπληρώτρια του Δ/ντή του Δ.Σ. Κοκκαρίου η Λαμπρινού Ανδριανή.

· Διατέθηκε από τη ΔΙΔΕ Σάμου ο εκπαιδευτικός ΠΕ 86/Πληροφορικής, Σαμουδάκης Κων/νος για 8 ώρες στο Δ/Σ Φούρνων και μονιμοποιήθηκε ο εκπαιδευτικός ΠΕ 86/Πληροφορικής, Ρονιώτης Αλέξανδρος.

· Παρέμεινε στο Νηπιαγωγείο Κοντακεΐκων μετά την μετακίνησή της από τη ΔΙΠΕ Σάμου η Ζαφειράκη Ιωάννα, ενώ επέστεψε στο Νηπιαγωγείο 1ο Ραχών η Κόχιλα Μαρία.

· Τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης               Δάλλη Μαρία

        Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,                    Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

     6940556436-6944271826 - 22730.                6974476651 - 22730.32940,

antoniskak18@gmail.com                                     dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: