Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΕΒΕ: «Μάλλον η κ. Κεραμέως δεν γνωρίζει ότι θα περνούσα στην Ιατρική»

«Απογοητεύτηκα από τη δήλωση της υπουργού. Μάλλον η κυρία Κεραμέως δεν γνωρίζει τις αλλαγές που επέφερε στο σύστημα φέτος. Πέρυσι θα περνούσα ιατρική», σχολίασε ο Διονύσης αναφορικά με την δήλωση της υπουργού Παιδείας στη Βουλή πως «ο μαθητής δεν θα έμπαινε ούτε πέρσι στην Αρχιτεκτονική Σχολή» - Ο Διονύσης και η Φωτεινή για την ΕΒΕ και την επιστολή στην Κεραμέως

«Νιώθουμε προδομένοι από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αλλά και από τους πρυτάνεις που δέχτηκαν τις αλλαγές», δήλωσαν ο Διονύσης  και η Φωτεινή μιλώντας σε εκπομπή του KONTRA.

Οι δύο νέοι σχολίασαν τα ζητήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής τονίζοντας ότι έχασαν την δυνατότητα να μπουν στη σχολή που επιθυμούσαν για ελάχιστα μόρια.

«Απαράδεκτο παιδιά με λιγότερα μόρια, αλλά με την βάση στο σχέδιο, να περνούν στην Αρχιτεκτονική» , τόνισε η Φωτεινή Σαραφιανού

Στην εκπομπή καλεσμένη ήταν επίσης η Φωτεινή Σαραφιανού, η οποία επίσης είχε στείλει επιστολή στην υπουργό Παιδείας, την οποία δημοσίευσε το alfavita.gr.

«Νιώθω  απογοητευμένη, αδικημένη και προδομένη από εσάς προσωπικά αλλά και από όλη την κυβέρνηση που υποτίθεται ότι αγκαλιάζει και καλοδέχεται τους άριστους, ότι τους θέλει στην Ελλάδα και την ελληνική εκπαίδευση», ανέφερε η Φωτεινή στην επιστολή της.

Διαβάστε εδώ την επιστολή

Η υποψήφια μένει εκτός Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ παρόλο που συγκέντρωσε 21.950 μόρια μαζί με το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο έχοντας ήδη επιτύχει 18.700 μόρια στα γενικά μαθήματα του πεδίου.

Η Φωτεινή τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα παιδιά εν μέσω πανδημίας λέγοντας πως «διδασκόμασταν ελεύθερο σχέδιο διαδικτυακά λόγω πανδημίας, παρόλο που απαιτεί φυσική παρουσία», ενώ συνέχισε πως «παρόλο που περνάμε στις περισσότερες σχολές του πεδίου μας, είναι απαράδεκτο παιδιά που έχουν συγκεντρώσει 5.000 κάτω από εμάς αλλά πέτυχαν την ΕΒΕ του σχεδίου να μπουν στην αρχιτεκτονική».

«Οι (αριστούχοι) κομμένοι στις Πανελλήνιες με 20.000 μόρια να πάνε σε ΙΕΚ»

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή απαντώντας σε όσα δήλωσαν οι μαθητές και συγκεκριμένα ο Διονύσης.

«Δεν ψεύδεται η Ν.Κεραμέως. Τα πάντα έγιναν με πλήρη διαφάνεια», ενώ ισχυρίστηκε πως «το ελεύθερο σχέδιο διδασκόταν στο σχολείο κατά την ώρα της ενισχυτικής διδασκαλίας. Έχω πλήρη επίγνωση ότι λειτούργησαν. Αν ο μαθητής δεν ήθελε να το παρακολουθήσει δεν το γνωρίζω».

Ο Α. Κόπτσης εξηγώντας πώς επιλέγεται η ΕΒΕ, ακολούθησε την τακτική Κεραμέως πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας πως «η ΕΒΕ μαθημάτων καθε επιστημονικού πεδίου  καθορίζεται από την εκάστοτε σχολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: