Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Όλοι/ες στην Γ.Σ. και στις εκλογές για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου, Σάββατο 10 Δεκέμβρη στις 09:30 (Ψηφοφορία 2-6 μ.μ.) στο 1ο Δ. Σ. Καρλοβάσου

Η τακτική Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας διεξάγονται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες. Απέναντί μας έχουμε την πιο αντιδραστική και αντιλαϊκή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που επιδιώκει να σαρώσει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών. Στο στόχαστρό της έχουν μπει, μεταξύ άλλων, το δημόσιο σχολείο αλλά και η ίδια η ύπαρξη των σωματείων. Θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε συλλογικότητα, να μεταλλαχθούν τα σωματεία σε εξωραϊστικούς συλλόγους, να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση. Η Δ.Ο.Ε., η μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας, με 140 πρωτοβάθμια σωματεία που συνιστούν ζωντανά κύτταρα οργάνωσης των εκπαιδευτικών, αντίστασης και αγώνα, αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβερνητικής επίθεσης.

· Γι’ αυτό συναντήσαμε τέτοια απίστευτη επίθεση με το κόψιμο των αδειών για διενέργεια Γ. Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων μας - μελών της Δ.Ο.Ε. στην προσπάθειά μας να κάνουμε τις εκλογές μας και την ουσιαστική ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης. Γι’ αυτό η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, έσυρε δυο φορές στα δικαστήρια τα συνδικάτα για να βγάλει παράνομη την φετινή απεργία - αποχή για τον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών.

· Γι’ αυτό το ΥΠΑΙΘ επιμένει στην εφαρμογή των αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών του στην εκπαίδευση, στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες της νοθείας στις πρόσφατες εκλογές των αιρετών για τα Υ. Σ. με στόχο να αποδυναμώσει και να ελέγξει πλήρως τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

· Γι’ αυτό συνέβησαν όσα τραγελαφικά και αντιδημοκρατικά συνέβησαν στις πρόσφατες ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία για τα Υ. Σ. των εκπαιδευτικών στις οποίες οι εκπαιδευτικοί της ΔΙΠΕ Σάμου τους γύρισαν την πλάτη με 72% αποχή ακολουθώντας τις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων τους. Σε σύνολο 505 εγγεγραμμένων ψήφισαν 144 για το ΚΥΣΠΕ (ΑΠΟΧΗ 71,49%), 142 για το ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου (ΑΠΟΧΗ 71,89%) και 171 για το ΠΥΣΠΕ (ΑΠΟΧΗ 66,14%).

Θέλουν να διαλύσουν κάθε συλλογικότητα, να ακυρώσουν στην πράξη, κάθε μορφή αντίστασης στην αξιολόγηση και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική τους. Δεν θα τους περάσει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στη Γ. Σ. και τις δια ζώσης εκλογές. Κάθε ψήφος μετράει. Μετράει για τον Σύλλογο και την ισχύ του όλο το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Μετράει για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και τον προσανατολισμό που θα έχει ο Σύλλογός μας.

Έχουμε ανάγκη από ένα σωματείο που θα είναι πόλος συσπείρωσης και ενότητας των μελών του, ένα σωματείο με ταξικό προσανατολισμό, που ταυτόχρονα θα πονάει και θα νοιάζεται για το δημόσιο σχολείο, ένα σωματείο όπου θα εξαντλούνται όλες οι προσπάθειες για σύνθεση στο πεδίο των αποφάσεων, ένα σωματείο που θα πρέπει να μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόν τον κρίσιμο ρόλο σε μια ευρύτατη αγωνιστική συνεννόηση, σε ένα μέτωπο πανεκπαιδευτικό. Ένα σωματείο που θα έχει τη δύναμη να αναχαιτίσει την ωμή παρέμβαση του κράτους στα εσωτερικά του ζητήματα. Ένα σωματείο που θα περιφρουρεί τις συλλογικές του διαδικασίες και πρώτα απ’ όλα τις γενικές συνελεύσεις, κόντρα σε τακτικές που λειτουργούν διαλυτικά στις Γ. Σ. συκοφαντώντας μονίμως όλες τις άλλες δυνάμεις και προκαλώντας τεχνητή ένταση.

Το μόνο στήριγμα σήμερα για τους εργαζόμενους είναι τα σωματεία τους. Γι’ αυτό έχει κρίσιμη σημασία η εκλογή του νέου Δ. Σ.του Συλλόγου μας. Περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Επιμένουμε ότι μέρος της απάντησης της κοινωνίας είναι η αναζωογόνηση των συλλογικών διαδικασιών και των μαζικών συλλογικών αγώνων. Τα συλλογικά σώματα, οι διαδικασίες βάσης, οι γενικές συνελεύσεις, η δικτύωση της αλληλεγγύης, τα ισχυρά, ανεξάρτητα και ταξικά σωματεία και συλλογικότητες αποτελούν μέρος του κοινωνικού σχεδίου για την αντίσταση απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ – ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ Γ. Σ. ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

Αντιστεκόμαστε:

Στις πολιτικές Κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. –ΟΟΣΑ και στα μνημόνιά τους,

στο σχολείο της αγοράς και της φτώχειας, στην αδιοριστία, 

την κινητικότητα, την ελαστική εργασία,

στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό

στη μετατροπή των δικαιωμάτων μας σε εξυπηρετήσεις

Η Ανεξάρτητη Επικοινωνία δεν είναι κομματική συνδικαλιστική παράταξη, συγκροτήθηκε και λειτουργεί στο επίπεδο του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου με πλήρη αυτοτέλεια και ελευθερία δράσης, σε αντιπαράθεση με τον κατεστημένο κρατικό - κυβερνητικό - κομματικό συνδικαλισμό και με πλήρη διαχωρισμό από τους μηχανισμούς των κυβερνήσεων, του υπουργείου και της διοίκησης.

Καλούμε όλες και όλους στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 10 Δεκέμβρη στις 09:30 στο 1ο Δ. Σ. Καρλοβάσου (Ψηφοφορία 2-6 μ.μ.). Ειδικά σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία η μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση και ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου μας για να συνεχίσει ο σύλλογός μας να έχει τον αγωνιστικό, ριζοσπαστικό προσανατολισμό, για να παλέψουμε μαζί για την ανατροπή όλων των πολιτικών που διαλύουν το σχολείο και τη ζωή μας.

Ψηφίζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεκδικούμε:

· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

· Κάλυψη όλων των κενών. Καμία αύξηση ωραρίου.

· Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.200 ευρώ καθαρά. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

· Πάλη με όλα τα μέσα ενάντια στην αξιολόγηση Σχολείων και Εκπαιδευτικών! Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων εκπ/κών. Δημοκρατία και Παιδαγωγική ελευθερία στα σχολεία.

· Λέμε όχι στα νέα εξεταστικά πλέγματα (τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε., εξετάσεις PISA σε ΣΤ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου) και στους νέους φραγμούς στη μόρφωση.

· Όλα τα παιδιά στο σχολείο μέχρι τα 18, χωρίς αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, φύλο, εθνικότητα! Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία.

· Όχι στην κατάργηση των συλλόγων διδασκόντων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

· Καθιέρωση ενιαίου 12χρονου σχολείου και δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς:

Δάλλη Μαρία,

ΠΕ70, 1ο Νέου Καρλοβάσου

Κακαγιάννης Αντώνης,

ΠΕ70, δ/ντής Δ.Σ. Πυθαγορείου

Καρανικόλας Νίκος,

ΠΕ70, Όρμου Καρλοβάσου

Μαντζώρος Φώτης,

ΠΕ06, Δ.Σ. Πυθαγορείου

Παπαδήμου Δέσποινα,

ΠΕ60, 2ο Σάμου

Πόθα Μαρία, Αγγλικών,

ΠΕ06, ΔΙΠΕ Σάμου (μισθοδοσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: