Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Ενημέρωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ & Ν Σάμου σε σχέση με την αγωνιστική δράση της εβδομάδας που πέρασε

 Το Σάββατο 6/4 έγινε στο Καρλόβασι με επιτυχία η προβολή του ντοκυμαντέρ Backpackfullofcash που συνδιοργάνωσε η ΕΛΜΕ Σάμου με το Σύλλογό μας. Αρκετοί συνάδελφοι και αρκετές συναδέλφισσες κι από τις δύο βαθμίδες παρακολουθήσαμε την ταινία και συμμετείχαμε στη ζωντανή συζήτηση που ακολούθησε, εξαιρετικά προβληματισμένες και προβληματισμένοι από την κατάσταση των δημόσιων σχολείων στις ΗΠΑ μετά τις «μεταρρυθμίσεις» που εδώ παρουσιάζονται ως πανάκεια για τη δημόσια εκπαίδευση και πεισμένοι/ες ότι οφείλουμε να αποτρέψουμε τέτοιες εξελίξεις πριν κατισχύσουν και στη χώρα μας.

Τη Δευτέρα 8/4 έγινε η παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔιΠΕ Σάμου, με αφορμή την εγκύκλιο του Υπουργείου, που επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εκφοβίσει, να τρομοκρατήσει και να απειλήσει διευθυντές και προϊσταμένους με παύση και αντικατάσταση εάν συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές τους και συγκεκριμένα στην αξιολόγηση.

Δηλώσαμε ότι όσο το Υπουργείο συνεχίζει στη λογική της καταστολής, εμείς θα είμαστε ενωμένοι κι ακόμη πιο αποφασισμένοι απέναντί του. Διαμηνύσαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε νομικό και πολιτικο-συνδικαλιστικό μέσο σε περίπτωση που  επιχειρήσουν να πλήξουν έστω και στο ελάχιστο απεργούς.

Οι κινητοποιήσεις της Τετάρτης 10 (2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου), της Πέμπτης 11 (Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών) και της Παρασκευής12 (Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών και Μαραθοκάμπου) του Απρίλη για την αποτροπή της απόπειρας αξιολόγησης τεσσάρων συναδέλφων και συναδελφισσών Φυσικής Αγωγής που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση και είχαν κληθεί με μονομερές πρακτικό από την αξιολογήτρια σε παρακολούθηση διδασκαλίας, στέφθηκαν με επιτυχία. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των Συλλόγων Διδασκόντων στα Δημοτικά Σχολεία των Μυτιληνιών την Πέμπτη 11/4 και του Μαραθοκάμπου την Παρασκευή 12/4.

Επιβεβαιώθηκε και αυτήν την εβδομάδα η έμπρακτη καθολική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση. Το μήνυμα είναι ότι κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του, καμιά συναδέλφισσα μόνη της: όλοι κι όλες μαζί διεκδικούμε ένα σχολείο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας. Συνεχίζουμε αγωνιστικά.

Μπροστά μας είναι η πανεργατική απεργία στις 17 του Απρίλη και οι επόμενες αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: