Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Δελτίο τύπου από τη μαζικότατη συγκέντρωση στη Δ/νση ΠΕ Αν Αττικής 18/10

  Άφαντος ο Δ/ντής εκπαίδευσης – παρούσα η αστυνομία – σιδερόφρακτη η Δ/νση.  Δε μας τρομοκρατούν – θα θερίσουν θύελλες

Την Παρασκευή 18/10/24 πραγματοποιήθηκε ίσως η μαζικότερη στην ιστορία της Δ/νσης ΠΕ Αν.  Αττικής συγκέντρωση. Τη συγκέντρωση κάλεσαν οι 4 σύλλογοι εκπαιδευτικών  Π.Ε. της Αν. Αττικής (Κ. Σωτηρίου, Σωκράτης, Δελμούζος και Γλυφάδας – ΒΒΒ).  Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι..

καθαιρεμένοι συνάδελφοι, αλληλέγγυοι  εκπαιδευτικοί – περισσότεροι από 100 συνάδελφοι μόνο από το σύλλογο μας με μαζική παρουσία από πάρα πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία –  η Ένωση Γονέων Σαρωνικού, Σύλλογοι γονέων και πολλοί γονείς μαζί με τα παιδιά τους κυρίως από τα σχολεία των διωκόμενων, η Ε΄ ΕΛΜΕ Αν Αττικής και μέλη του  ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Κατήγγειλαν σε όλους τους τόνους την αντιδημοκρατική εκτροπή της απόφασης για καθαίρεση απεργών συναδέλφων, απαίτησαν  την άμεση ακύρωση της χουντικής έμπνευσης απόφαση και έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης.

20241018 141253 scaled E-WALL

Ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής  Αττικής  Κωνσταντίνος Παπαχρήστος έφυγε σαν τον κλέφτη από την πίσω πόρτα, αρνούμενος να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις στους παρευρισκόμενους.  Η στάση του είναι ακόμα πιο προκλητική καθώς διάλεξε να φύγει λίγο πριν από τη συγκέντρωση ενώ  ήταν από το πρωί στη Δ/νση και στη συνεδρίαση του συμβουλίου που μετακίνησε τους καθαιρεμένους Δ/ντές και όρισε αντικαταστάτες τους !!!

Ο Δ/ντής εκπαίδευσης κρύβεται γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει:

  • γιατί αυτός – πρώτος από όλους τους Δ/ντες εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα – αποδεικνύεται ο πιο πιστός στις προσταγές του Υπουργείου στην εφαρμογή της πολιτικής της αντιδημοκρατικής επίθεσης και καταστολής στη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες – προχώρησε  σε μαζική καθαίρεση   14 συναδελφισσών/φων, από τη θέση ευθύνης και επέβαλε τον  αποκλεισμό τους από την διαδικασία επιλογής για την πλήρωση οποιασδήποτε θέσης στελέχους για τα επόμενα οκτώ χρόνια!
  • γιατί επιβάλλει ποινή σε ΑΠΕΡΓΟΥΣ καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι συμμετέχουν στην ομόφωνα προκηρυγμένη  απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση!!! τηςΔΟΕ η οποία δεν έχει προσβληθεί από το υπουργείο και είναι σε ισχύ.
  • γιατί ποινικοποιεί το δικαίωμά μας στην απεργία! ο ίδιος  που όλο το προηγούμενο διάστημα δημόσια δήλωνε παρουσία εκπαιδευτικών  και γονέων  ότι «θα είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να προχωρήσει σε τέτοια αντιδημοκρατικά μέτρα». Όταν έχει λάβει από το Σύλλογο μας εξώδικο με όλη την τεκμηρίωση του γιατί δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές. Όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι το ΠΥΣΠΕ Αν.  Αττικής, στο πρόσφατο παρελθόν (στην περίπτωση των 114),αναγνωρίζοντας το απεργιακό δικαίωμα ακύρωσε ποινές του τότε ΓΓ του Υπ.  Παιδείας Κόπτση για συναδέλφους/ισσες,  επειδή συμμετείχαν σε νόμιμη απεργία – αποχή του συλλόγου. Όταν το υπουργείο ΔΕΝ απάντησε ποτέ με σαφήνεια στα ερωτήματα της Δ/νσης για την τεκμηρίωση επιβολής ποινών σε Απεργούς. Παρόλα αυτά  επέλεξε την αυθαιρεσία,, την ποινικοποίηση της απεργίας, τον  αυταρχισμό και τις ποινές.
  • Γιατί προχωράει σε μια απαράδεκτη και παράνομη πράξη καθώς παρακάμπτει την πειθαρχική διαδικασία που δικαιούνται όλοι οι υπάλληλοι, επιβάλει μονοπρόσωπα τη διπλή ποινή καθαίρεσης και τον εκδικητικό αποκλεισμό για 8 χρόνια από θέση ευθύνης, με αποτέλεσμα την υπηρεσιακή, ηθική και οικονομική βλάβη των απεργών συναδέλφων/ισσων.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΝΣΗ

Αντί για τον Δ/ντή εκπαίδευσης πάνω από 15 αστυνομικοί  με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Παιανίας, δυνάμεις της ασφάλειας με πολιτικά και αστυνομικοί της άμεσης δράσης είχαν καταλάβει την είσοδο του κτιρίου της Δ/νσης παρουσιάζοντας την εικόνα μιας σιδερόφρακτης  Δ/νσης που «κινδυνεύει» από τους φυσικούς  συνομιλητές της: εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Ο Δ/ντής εκπαίδευσης και η Δ/νσης ΠΕ Αν Αττικής συνολικά εισάγει μια πρωτοφανή ιστορικά αντίληψη για την εν λόγω  Δ/νση ΠΕ για τη σχέση με της με τους φορείς της εκπαίδευσης τους οποίους αντιμετωπίζει ως εχθρούς, στα πρότυπα του υπουργείου αυταρχισμού,  των ΜΑΤ και της καταστολής.

Έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες  – Θα βρουν μπροστά τους ολόκληρο το εκπαιδευτικό κίνημα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική και πλήρη δικαίωση των συναδέλφ(ισσ)ων μας, όπως και κάθε συναδέλφου που διώκεται, επειδή συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Ο Σύλλογός μας στο πλευρό των συναδέλφων, με κάθε τρόπο και μέσο, θα ακυρώσουν την παράνομη πράξη!  Ήδη ξεκινα τις δικαστικές ενέργειες ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Ήδη εκδηλώνετε προς το σύλλογο η αντίθεση συναδέλφων να αναλάβουν τη θέση ευθύνης των καιθαιρεμένων απεργών.

Δε θα σταματήσουμε μέχρι οι συναδέλφισσες/οι να δικαιωθούν!

Την Τετάρτη 23/10 βάζουμε λουκέτο σε όλα τα σχολεία!

Συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια

10πμ στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο  (Ξενίας 24 και Μιχαλακοπούλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: