Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Διοικητική συγχώνευση και μείωση κλινών στα νοσοκομεία Σάμου-Ικαρίας

Στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας, για τη «λειτουργική αναδιάταξη μονάδων υγείας του ΕΣΥ, συγκαταλέγονται τα νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο συγχωνεύεται διοικητικά το νοσοκομείο της Ικαρίας με αυτό της Σάμου, ενώ προβλέπεται και μείωση κλινών. Ειδικότερα στο νοσοκομείο Σάμου από 120 μειώνονται σε 100 κλίνες, ενώ στο νοσοκομείο Ικαρίας από 40 σε 32.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα νοσοκομεία έχουν προθεσμία μέχρι τις 17 Ιουλίου, προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους, ενώ αναμένεται και συνάντηση των διοικητών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, στις 14 Ιουλίου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου την έντονη αντίδρασή τους για την πρόταση του υπουργείου κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λήμνου, που καταγγέλλουν ως απαράδεκτο, καταστροφικό και τερατώδες το σχέδιο συνένωσης, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν αύριο και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ικαρίας, οι οποίοι το Σάββατο συγκαλούν συνάντηση φορέων για το θέμα αυτό. Την αντίδρασή της κατέθεσε και η Ν.Ε Λήμνου του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: