Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μέρκελ: "Θέλαμε να πονέσει η Ελλάδα, για παραδειγματισμό"!

Πειραματόζωο και παράδειγμα εξιλαστήριου θύματος έγινε ο ελληνικός λαός σύμφωνα με την WSJ.

Αποκαλύψεις για τους πραγματικούς και εμπαθείς λόγους για όσα έγιναν κατά τη συμφωνία εφαρμογής του δανειακού προγράμματος διάσωσης, κάνει η εφημερίδα Wall Street Jouranl σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.


Μεταξύ άλλων, εκτός από την επισήμανση της αδυναμίας των ελληνικών αρχών για εφαρμογή μέτρων καταπολέμησης κυρίως της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, παρουσιάζεται η εικόνα -και μέσα από αναφορές για τις θέσεις Μέρκελ- ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως πείραμα για μια πειθαρχημένη Ευρώπη στο δημοσιονομικό τομέα.

Στο δημοσίευμα καταγράφεται ειδικά η γερμανική πολιτική για τις χρεωμένες χώρες της νότιας Ευρώπης. «Είναι πρόγραμμα αυτοκτονίας, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για το ευρώ», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, σημειώνοντας ότι «στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, παντού, το ίδιο λάθος γίνεται», αναφερόμενη στην εμμονή της ΕΕ για περικοπή των δαπανών σε περίοδο ύφεσης.

Με αναφορά στις γερμανικές προειδοποιήσεις για πιστή εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, σημειώνεται ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι το πιο δαπανηρό στην ιστορία για τη σωτηρία μιας χώρας.

«Ήταν σχεδόν αδύνατη αποστολή», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο «άτυχος», όπως σημειώνεται, Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος διαπραγματεύτηκε την «αρχική διάσωση» και στη συνέχεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, «από εξέγερση στο κόμμα του, το περασμένο φθινόπωρο». Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε, κατά την εφημερίδα ότι όταν ζήτησε από τη Μέρκελ ηπιότερα μέτρα το 2010, η Γερμανίδα καγκελάριος του είπε ότι το πρόγραμμα βοήθειας έπρεπε να πονέσει, πως «θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανένας άλλος δεν θα θέλει αυτό».Δηλ.όλη η ιστορία είναι μια πράξη εκδίκησης γιατί ο Εληνας πολίτης τόλμησε να περάσει καλά και να έχει δικό του σπίτι κάτι που ο Γερμανός- που νομίζουμε λοτι περνάει καλά, έτσι μας λένε- δεν έχει.Είναι πια ξεκάθαρο με δική τους ομολογία ότι στόχος τους είναι η καταστροφή του ελληνικού λαού, και η εξαθλίωσή του, για αυ΄το το λόγο του χτυπάει την ακίνητη περιουσία,η οποία είναι το τελευταίο κάστρο ανεξαρτησίας, και αξιοπρέπειας.

Αναφορά γίνεται και στις θέσεις που είχε διατυπώσει ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν για τον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού προβλήματος, οι οποίες ήταν αντίθετες με τις ευρωπαϊκές, παρουσιάζοντας μια σειρά από αλλαγές που προέβλεπε το σχέδιο διάσωσης, όπως την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και των προνομίων που είχαν διάφορες επαγγελματικές ομάδες.Eμείς βέβαια μένουμε με την απορία αν το "σκάνδαλο" της καμαριέρας είχε καμμία σχέση με τις αλλαγές που πρότεινε ο Στρος Καν. Όπως καταλάβατε ο μύθος των καλών Ευρωπαίων που θέλουν το καλό μας και είναι "αγνοί" άνθρωποι κατέρρευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: