Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου

Στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου προσήχθη στις 9.00 σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νομού Λασιθίου Εμμ. Πεπόνης, όταν μία αστυνομικός που έκανε υπηρεσία στην κεντρική πλατεία, όπου στις 10.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας, αντιλήφθηκε συνδικαλιστές και τον κ. Πεπόνη να αναρτούν περιμετρικά του Ηρώου, πανό που ανέγραφε: «Ολοι μαζί θα νικήσομε τα μνημόνια».

Η αστυνομικός ζήτησε από τον κ. Πεπόνη να απομακρύνει το πανό. Όταν της εξήγησε ότι αυτό αναρτήθηκε με αφορμή τη συγκέντρωση και ότι δεν θα το αφαιρέσει, η αστυνομικός ειδοποίησε το Α.Τ. Επιβίβασαν τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου σε περιπολικό αυτοκίνητο, όπου του ζήτησαν και αστυνομική ταυτότητα και μεταφέρθηκε στο Τμήμα.

Κατόπιν της διαμαρτυρίας του και των διαμαρτυριών συνδικαλιστών και μελών του ΠΑΜΕ που είχαν σπεύσει προς συμπαράσταση του προσαχθέντος, η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι επρόκειτο περί «παρεξηγήσεως»...

«Το περιστατικό αυτό είναι ένα δείγμα, ότι οι εντολές που έχουν τα αστυνομικά όργανα – γιατί εντολές εκτελούν – δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη σε μια μέρα πανελλαδικής γενικής απεργία, να δημιουργούν τέτοιο ζήτημα για ένα πανό, το οποίο το Εργατικό Κέντρο το ανάρτησε στην πλατεία, λίγο πριν τη συγκέντρωση», δήλωσε ο κ. Πεπόνης.

Μετά από λίγο, στο Α.Τ. έσπευσαν οι Αστυνομικοί υποδιευθυντές κ.κ. Πετάσης και Παπαδάκης, οι οποίοι εξήγησαν στον κ. Πεπόνη ότι επρόκειτο για ένα «ατυχές» γεγονός και ότι έγινε «παρεξήγηση». Κι έτσι, έληξε το θέμα.

Ν.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: