Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 14 Οκτωβρίου 2014 - Υποβιβασμός Δ.Σ.(;) ΦΟΥΡΝΩΝ

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 14 Οκτωβρίου 2014, εξετάστηκαν τα εξής θέματα:
1.     «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ-70/Δασκάλων &  ΠΕ-60/Νηπιαγωγών»
2.     «Αλλαγή διδακτικού ωραρίου του 2ου Δ.Σ Ραχών»

Στο πρώτο θέμα, τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές Δάσκαλοι & Νηπιαγωγοί, που μπορείτε να τους δείτε στο: http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2014/10/14-10-14.html

Διαφώνησα με την τοποθέτηση της εκπαιδευτικού στο σχολείο του Καρκιναγρίου, γιατί, ως δυσπρόσιτο, έπρεπε να καλυφθεί από τον πίνακα Θ, Ι (9-10) των δυσπρόσιτων.

Ζήτησα να τοποθετηθεί η εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο Φούρνων, το οποίο λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως 5/θέσιο, για να παραμείνει 6/θέσιο σύμφωνα με την οργανικότητά του. Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο των Φούρνων ήταν το μόνο από τα σχολεία που απέφυγε τον υποβιβασμό και καλό θα ήταν οι πράξεις της Διοίκησης να μη συντελέσουν σε μελλοντικό υποβιβασμό του.

Οι δύο αιρετοί ζητήσαμε στη συνέχεια ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ για το αν η Διεύθυνση θα φροντίσει για την κάλυψη των λειτουργικών κενών στα σχολεία που δεν έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί. Σαφή απάντηση δεν πήραμε.

Τα σχολεία στα οποία παραμένουν κενά είναι τα εξής:
·    1ο και 2ο Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου και Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβασίου (2ος δάσκαλος στο Ολοήμερο)
·         2ο Δημοτικό Ραχών (πρωινό τμήμα, ώστε να λειτουργήσει 4θέσιο)
·         Δημοτικό Μεσαίου Καρλοβάσου (χωρισμός Β΄ τάξης)
·         Δημοτικό Βαθέος (χωρισμός Στ΄τάξης)
·         Δημοτικό Σχολείο Φούρνων (για να παραμείνει 6/θέσιο σύμφωνα με την οργανικότητά του)
·         Νηπιαγωγείο Χώρας
Αν υπάρχουν άλλα σχολεία, για τα οποία οι αιρετοί δεν έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχουν κενά, παρακαλούμε τους διευθυντές να μας ενημερώσουν.

Στο δεύτερο θέμα ήταν η αλλαγή διδακτικού ωραρίου στο Δημοτικό Σχολείο Ραχών, λόγω των δρομολογίων των λεωφορείων και των ταξί που μεταφέρουν τους μαθητές. (ομόφωνα)

Η αίτηση της Νηπιαγωγού, Μπάτζιου Αικατερίνης ότι δεν επιθυμούσε τη θέση της  προϊσταμένης που μπήκε ως έκτακτο θέμα δε συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, γιατί σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ παρευρίσκονταν τα αναπληρωματικά μέλη. Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Για το θέμα των τοποθετήσεων προϊσταμένων σε ολιγοθέσια δημοτικά-νηπιαγωγεία, η Διεύθυνση καλό θα ήταν να είχε ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, ώστε να κάνουν αίτηση, αν επιθυμούν τη θέση, διαφορετικά αν δεν υπάρχουν αιτήσεις, αποφασίζει το ΠΥΣΠΕ.

Τέλος, καλούμε:

1.     το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει όλα τα κενά σε Δασκάλους, Νηπιαγωγούς και Ειδικότητες των σχολικών μονάδων/νηπιαγωγείων, αλλά και σε Ειδικότητες των σχολείων Ειδικής Αγωγής.
2. τους συλλόγους γονέων των σχολείων της Σάμου να δραστηριοποιηθούν για την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία των παιδιών τους.

  

 Πάντα στη διάθεσή σας
Μπαρμπάκη Μαρία
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
2273034144-32877

Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826-2273061970-61231

 Διαβάστε περισσότερα στις ανακοινώσεις του αιρετού εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: