Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 12 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ!

Συνάδελφοι, -ισσες

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για μια ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς με την εξαγγελία για 15.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ σε βάθος τριετίας (!), όταν:

· για τη φετινή σχολική χρονιά οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλύπτουν πραγματικά κενά και συνεχίζουν την εργασιακή περιπλάνηση τους ανά την Ελλάδα.

· συνεχίζουν να στερούνται των ίσων δικαιωμάτων με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

· η κυβέρνηση δε δεσμεύεται πάνω σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και όχι μόνο δε δεσμεύεται η ίδια, αλλά δε δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση για τους παραπάνω διορισμούς.

Τέλος το υπουργείο δεν παρουσιάζει συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (αναπληρωτών και διορισμών). Διαφαίνεται ο στόχος του υπουργείου για «νέο» τρόπο πρόσληψης με βάση το προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε., που θα υποβαθμίζει την προϋπηρεσία και το πτυχίο.

Η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του Νόμου 4547/2018 για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων με την επιλογή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και τη στελέχωση των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. Αυτοαξιολόγηση που θα κατηγοριοποιήσει τις σχολικές μονάδες και θα σημαίνει αποδοχή από μεριάς εκπαιδευτικών της «κουλτούρας αξιολόγησης», για να δεχτούν στη συνέχεια και την ατομική τους αξιολόγηση. Η εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας είναι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίησή της και τη λειτουργία της σαν μια επιχείρηση, όπως προτείνει ο ΟΟΣΑ και η Ε.Ε..

Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για να ανατρέψουμε το Ν. 4547/2018 στην πράξη οργανώνοντας την Απεργία - Αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία (αξιολόγηση στελεχών και προγραμματισμό - αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας).

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις περσινές μαζικές κινητοποιήσεις αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών να παλέψουμε για:

· ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

· ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

· ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΝΙΜΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

· ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

· ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ 15% ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

· ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Καλούμε τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην συγκέντρωση που οργανώνουν

ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου και η ΕΛΜΕ στις 12:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ στη Σάμο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: