Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ

Να βάλουμε φραγμό σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης του πτυχίου και κλοπής της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ 1ο ΝΕΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ στις 18:00

Πρόταση προς τη Γ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε το ΔΣ της ΔΟΕ με τον Υπουργό Παιδείας, στη διάρκεια της πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης στις 5/10, φάνηκε ξεκάθαρα ότι σχεδιάζεται, με το νέο σύστημα προσλήψεων/διορισμών, η εισαγωγή του προσοντολόγιου του ΟΟΣΑ κι η απαξίωση της προϋπηρεσίας που έχουν προσφέρει χιλιάδες εκπαιδευτικοί, από άκρη σε άκρη της χώρας. Το πτυχίο στο στόχαστρο, με βασική κατεύθυνση την αποδέσμευση των εργασιακών/επαγγελματικών δικαιωμάτων από το πτυχίο κι ένα αέναο κυνήγι προσόντων που θα πιστοποιεί ποιος είναι «άξιος ή καταλληλότερος» για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στον αλληλοσπαραγμό.

Γίνεται όμως και προσπάθεια διαγραφής προϋπηρεσίας. Σκέψεις για «ταβάνι» ή μειωμένη μοριοδότηση (κι όχι στη λογική 1 μήνας 1 μόριο) και προώθηση του κοινωνικού αυτοματισμού που θα θέτει τους νέους-άνεργους συναδέλφους μας απέναντι στους αναπληρωτές, είναι αντιδραστικά σχέδια που επιχειρούν να εκβιάσουν τους συναδέλφους αναπληρωτές και το εκπαιδευτικό κίνημα και να αποδεχτούν την απαξίωση της προϋπηρεσίας, έναντι μερικών-πιθανών-διορισμών στο μέλλον. Κυρίως όμως, ένα τέτοιο νέο σύστημα που θα αποψιλώνει την προϋπηρεσία, ανατρέποντας τους πίνακες που σήμερα διαμορφώνονται αποκλειστικά με την προϋπηρεσία, είναι σχέδιο διάσπασης του κόσμου της αδιοριστίας και της αναπλήρωσης.

Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και χωρίς «μισόλογα» υπέρ της προϋπηρεσίας και του πτυχίου ως των μόνων κριτηρίων διορισμού. Είναι ο συνδετικός και συνεκτικός κρίκος όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Είναι το μοναδικό που δημιουργεί πραγματικούς όρους συσπείρωσης του κόσμου, δεν αποκλείει κανέναν, δεν παζαρεύει τον αριθμό των μορίων κι υπερασπίζεται την πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος από τα εξεταστικά του ΑΣΕΠ του ’98 μέχρι και τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην Υπουργική Απόφαση για τους πίνακες των αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής.

Άμεσα η ΔΟΕ πρέπει να κόψει κάθε διάλογο για τα προσόντα, να υπερασπιστεί το πτυχίο και την προϋπηρεσία, να μη συναινέσει σε καμία πιθανή ανατροπή των πινάκων και να καλέσει σε αποφασιστικό αγώνα όλο τον κλάδο. Όσοι προβαίνουν σε πράξεις διαφήμισης και επικοινωνίας των κυβερνητικών προθέσεων ή ως σύγχρονοι «Πόντιοι Πιλάτοι» δεν παίρνουν θέση, έχουν τεράστια ευθύνη σε οποιαδήποτε ολέθρια εξέλιξη για τον κλάδο. Δεν παζαρεύουμε τα πτυχία και την προϋπηρεσία των συναδέλφων, δεν παζαρεύουμε τους αναπληρωτές συναδέλφους! Τα 5-7-15 χρόνια δουλειά μας στα σχολεία δεν είναι υποσημείωση στα αιτήματά μας!

Απαιτείται συντονισμένη δράση για την αποφασιστική κλιμάκωση των αγώνων με στόχο τους μαζικούς διορισμούς άμεσα και την ανατροπή των αντιδραστικών σχεδίων για τα προσοντολόγια και την απαξίωση της προϋπηρεσίας.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση ως απάντηση σε οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής τέτοιων σχεδίων. Να απαντήσουμε επιθετικά προτάσσοντας το δικαίωμα ΟΛΩΝ στη μόνιμη και σταθερή εργασία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ 1Ο ΝΕΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ στις 18:00

Διαβάστε και την πρότασή μας προς το Δ.Σ. για της δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη εδώ

Η πρόταση κατατέθηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου στις 5/10 στο 2ο Σάμου και ψήφισαν :

ΥΠΕΡ: 2 (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ),

ΚΑΤΑ: 2 (ΕΝΩΤΙΚΗ-ΔΑΚΕ),

ΛΕΥΚΑ: 2 (ΠΑΜΕ+ΕΝΩΤΙΚΗ-ΔΑΚΕ),

ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: