Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ενημερωτικό από τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Σάμου Συνάντηση με Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Β. Αιγαίου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η σχολική χρονιά 2019–2020 για το ΠΥΣΠΕ Σάμου ξεκίνησε με πάνω από 200 κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι προσλήψεις της α΄ φάσης δεν ήταν αρκετές για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων και νηπιαγωγείων της περιοχής μας, αφού υπάρχουν ακόμα πάνω από 50 κενά στο ΠΥΣΠΕ Σάμου (και πάνω από 4000 σε όλη την χώρα).

Τα λειτουργικά κενά θα δοθούν από τις Περιφερειακές Δ/νσεις τη Δευτέρα 23/09 και θα περιμένουμε στη συνέχεια τη Β΄ φάση προσλήψεων των αναπληρωτών.

Η Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης για να καλύψει τα κενά σε κάποια σχολεία μετακίνησε με δίμηνες αποσπάσεις εκπαιδευτικούς (δείτε τις εδώ),  χωρίς  όμως να γνωρίζουμε με ποια κριτήρια έγιναν οι μετακινήσεις αυτές… Την ίδια στιγμή άφησε έκθετα άλλα σχολεία, όπως το 1ο Νέου Καρλοβάσου (ΠΟΡΦΥΡΙΑΔΑ), που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία του νησιού και στο οποίο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας εξαιτίας αδειών εκπ/κών. Σχετικά μ΄ αυτό, σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την κάλυψη του λειτουργικού κενού από το Δ.Σ. Πλατάνου, όπου οι συνάδελφοι αντιμετώπιζαν επιπλέον πρόβλημα μετακίνησης, αλλά η πρόταση δεν συζητήθηκε. Σε επόμενη συνεδρίαση προτάθηκε η μετακίνηση εκπαιδευτικού από το Δ.Σ. Λέκκας Και στις δύο περιπτώσεις, όπως και σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη μετακίνησης την έχει η Δ/ντρια Εκπ/σης.

Δική μας θέση είναι ότι θα πρέπει να δίνεται στους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα της βελτίωσης θέσης, με γνωστοποίηση όλων των κενών, και τότε η οποιαδήποτε μετακίνηση να περνάει από συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Βέβαια η Δ/νση Α/θμιας είναι αρνητική στο δικαίωμα της βελτίωσης θέσης των αναπληρωτών από φάση σε φάση. Γιατί άραγε;

Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και οι διαθέσεις τους έγιναν από το ΠΥΣΠΕ με το σκεπτικό να καλύπτεται η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο του πολυθέσιου σχολείου και στη συνέχεια στα ολιγοθέσια σχολεία για τη συμπλήρωση ωραρίου τους. Τις τοποθετήσεις και τις διαθέσεις όλων των εκπαιδευτικών μπορείτε να τις δείτε  blog της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

Όσον αφορά την πρόταση του αιρετού της ΔΑΚΕ για αναβάθμιση από ΑΜΩ σε πλήρους ωραρίου εκπαιδευτικού ΠΕ07/Γερμανικών, σας ενημερώνουμε ότι για να γίνει ο εκπαιδευτικός πλήρους ωραρίου, θα πρέπει να υπάρχει λειτουργικό κενό πλήρους ωραρίου και επίσης η διάθεσή του να μην υπερβαίνει συνολικά τα 5 σχολεία. Η συνάδελφος διατέθηκε ήδη σε 4 σχολεία με σύνολο 14 ωρών, ενώ παραμένουν ακάλυπτα άλλα 5 σχολεία με σύνολο 14 ωρών. Ακόμα λοιπόν και αν διατεθεί σε πέντε σχολεία, θα παραμείνουν κενά στα υπόλοιπα (08 ώρες) με κίνδυνο να μην καλυφθούν. Πέρυσι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός έγινε ομόφωνα πλήρους ωραρίου, επειδή είχε διατεθεί εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπ/σης με διάθεση στην Α/θμια καλύπτοντας τις ώρες των υπόλοιπων σχολείων. Τελικά δεν πάρθηκε απόφαση για το συγκεκριμένο ζήτημα και την ευθύνη για την πλήρωση του κενού την έχει η Δ/ντρια Εκπαίδευσης...

F Στη συνάντηση με την Περιφερειακή Δ/ντρια βάλαμε το θέμα των μόνιμων διορισμών, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν ΤΩΡΑ οι διορισμοί της Ειδικής Αγωγής και να ακολουθήσουν της Γενικής. Οι αναπληρωτές να προσλαμβάνονται σε μία φάση και ότι έπρεπε να είχαν προηγηθεί οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Β΄ φάσης και στη συνέχεια να γίνονταν οι προσλήψεις των αναπληρωτών.

Αν γίνουν οι διορισμοί της Ειδικής Αγωγής σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου θα υπάρχουν δύο πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής. Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις από 01-01-20, αν υπάρξουν λειτουργικά κενά, από ποιον πίνακα θα προσληφθούν οι συνάδελφοι από τον παλιό ή τον καινούριο;

Ζητήσαμε να γίνουν οι προσλήψεις ειδικής αγωγής και παράλληλης τώρα και όχι τον Νοέμβρη που φημολογείται από την κυβέρνηση.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαίο:
  • Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο, την μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους.
  • Να απαιτήσουμε ανυποχώρητα μαζικούς μόνιμους διορισμούς αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία ως τη μόνη εφικτή λύση στην ασφυξία των σχολείων μας!
  • Να επιβάλουμε την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά 4-6 ετών αποκλειστικά στο δημόσιο Νηπιαγωγείο, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών!
Η αξιολόγηση – χειραγώγηση – υποταγή δεν έχει θέση στα σχολεία μας. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα αποτρέψουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΥΠΑΙΘ για την εφαρμογή της, με όπλο τους αγώνες του εκπαιδευτικού – λαϊκού κινήματος και του κλάδου, αλλά και το συντονισμό και τη δράση των δεκάδων πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων που έχουν πάρει ανάλογες αποφάσεις!

Δείτε εδώ το ενημερωτικό για τις προσλήψεις των αναπληρωτών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κακαγιάννης Αντώνης                                     Δάλλη Μαρία
                             Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου                      Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
6940556436-6944271826 - 22730.61231                   6974476651 - 22730.32940
        antoniskak18@gmail.com                                   dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: