Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ψήφισμα καταδίκης της σκευωρίας κατά των αυθαίρετα συλληφθέντων της 17/11 στην Αθήνα

Σχετική εικόναΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την σκευωρία που έχει στηθεί από την αστυνομία κατά των Ειρήνη Εμινίδου, Ζήση Σούρλα και άλλων ατόμων που συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ της Κυριακής 17/11.

Οι φοιτητές Ειρήνη Εμινίδου και Ζήσης Σούρλας κατευθύνονταν μετά την μαζική πορεία του Πολυτεχνείου σε φιλικό τους σπίτι στην περιοχή την Εξαρχείων. Εκεί τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν, τους χτύπησαν και τους συνέλαβαν. Πριν τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ  τους πήγαν σε ένα γκαράζ για να τους φωτογραφήσουν ώστε να «αναγνωριστούν» μετά από τους ίδιους ή άλλους αστυνομικούς, ενώ από την ώρα που έφτασαν στη ΓΑΔΑ και για πολλές ώρες δεν τους επέτρεπαν να έχουν επαφή με τους δικηγόρους τους.

Το «σενάριο» που έχει στηθεί, είναι πως η Ειρήνη και ο Ζήσης συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, που επιτέθηκε στην αστυνομία με βόμβες μολότοφ. Η αρχική προσπάθεια να τους φορτώσουν βαριά κακουργήματα ήδη κατέπεσε, καθώς δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο να την στηρίξει και καθώς αναπτύχθηκε άμεσα μαζική εκστρατεία καταδίκης της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Έτσι, ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε σε δίκη για τα πλημμελήματα της «εξύβρισης», της «αντίστασης κατά της αρχής», «απλής σωματικής βλάβης» και «απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης». Ακόμα και αυτά τα πλημμελήματα είναι τελείως ψευδή και κατασκευασμένα. Η δίκη ορίστηκε για την Δευτέρα 25/11.

Ο Ζήσης και η Ειρήνη είναι μέλη της «Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα», οργάνωση που συμμετέχει στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες της χώρας μας.

Η σύλληψη τους εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας της κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχει να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται, αλλά πάνω απ’ όλα τη νεολαία που αμφισβητεί και βγαίνει στους δρόμους!

  • Καταδικάζουμε τις πρακτικές αυτές της αστυνομίας και ζητάμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών.
  • Καταδικάζουμε την κυβερνητική πολιτική της καταστολής και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται εναντίον της

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Ψήφισμα καταδίκης της σκευωρίας κατά των αυθαίρετα συλληφθέντων της 17.11 στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: