Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ 22 & 25 Νοεμβρίου 2019

Μετακίνηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού από τη Σάμο στη Λάρισα με υπουργική απόφαση!!ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Έχουμε αναφερθεί και άλλες φορές στην ανάγκη που υπάρχει για μια στοιχειωδώς ομαλή λειτουργία του ΠΥΣΠΕ κατά τις συνεδριάσεις του, ώστε να ακούγονται και να καταγράφονται όλες οι απόψεις των μελών και πάντα προς όφελος των συναδέλφων αλλά και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Παρ΄ όλα αυτά συγκεκριμένες καταστάσεις και συμπεριφορές που εμφανίζονται επανειλημμένα, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, ειδικά όταν γίνονται με τρόπο πολύ πέραν της όποιας διάθεσης για συνεννόηση. Έτσι, στη συνεδρίαση της 22/11, ένα τέτοιο περιστατικό ανάγκασε τον αιρετό της παράταξής μας να αποχωρήσει, αφού στάθηκε αδύνατο έστω να εισακουστεί η γνώμη του και μάλιστα χωρίς να ρυθμίσει το ζήτημα η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ και Δ/ντρια Εκπ/σης.

Συγκεκριμένα: στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου, και πριν καν..

αρχίσει η συνεδρίαση για τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ μάς ενημέρωσε για μια επιστολή αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ07/Γερμανικής Γλώσσας που ζητούσε τη μετατροπή της σύμβασής της από ΑΜΩ σε πλήρους ωραρίου. Με αφορμή αυτό, ξεκίνησε ένας εκτεταμένος διάλογος ανάμεσα στην πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ και τον αιρετό της ΔΑΚΕ, διατυπώνοντας εκατέρωθεν τις θέσεις τους για το ζήτημα.

Περιμέναμε υπομονετικά για αρκετή ώρα και στη συνέχεια τους επισημάναμε ότι, αφού το ζήτημα αυτό δεν ήταν καν στην Η/Δ, καλό θα ήταν να προχωρήσουμε στα θέματα της συνεδρίασης χωρίς άλλη μακρηγορία. Τότε ο αιρετός της ΔΑΚΕ ζήτησε τη θέση μας πάνω στο θέμα. Όπως ήταν φυσικό, ζητήσαμε τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας και τις κενές ώρες που απέμεναν και φάνηκε καθαρά ότι υπήρχε λύση για την κάλυψη αυτών των ωρών και επιπλέον η Β/βάθμια μάς έχει διαθέσει ήδη 2 εκπαιδευτικούς γερμανικής γλώσσας με σύνολο 18 ωρών! Όμως κατά την τοποθέτησή μας, ο αιρετός της ΔΑΚΕ μας διέκοπτε συνεχώς, με αποτέλεσμα να ενημερώσουμε την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ ότι θα αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση, αφού δεν γίνεται σεβαστό το δικαίωμα τουλάχιστον να διατυπώσουμε τη θέση μας…

Οι διαθέσεις για την 1η εκπ/κό (που ζητούσε την αναβάθμισή της σε πλήρους ωραρίου) και τη 2η είναι αυτές που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. 

Η πρότασή μας λοιπόν διαμορφώθηκε ως εξής: να αποδεσμευθεί η πρώτη εκπ/κός από τις 2 ώρες στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου και να συμπληρώνει τις 2 ώρες στον Όρμο Καρλοβάσου (οπότε θα έμενε με 3 σχολεία και όχι 4) και τις 2 ώρες του Μεσαίου να τις πάρει η δεύτερη εκπ/κός με αποδέσμευση 2 ωρών από το 1ο Καρλοβάσου (να σημειωθεί ότι από τις 7 ώρες του 1ου Καρλοβάσου, οι 4 είναι ώρες τάξης και οι 3 ενισχυτικής διδασκαλίας).

Η ίδια πρόταση είχε διατυπωθεί και από τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ, αλλά δεν έγινε αποδεκτή από την 1η εκπαιδευτικό, ενώ την αποδέχθηκε η 2η. Οι ώρες λοιπόν που παρέμεναν κενές ήταν 2 ώρες στο Δ.Σ. Μυτιληνιών, που καλύφθηκαν από διάθεση της Β/βάθμιας. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι γινόταν πλήρους ωραρίου η 1η εκπαιδευτικός, πώς θα κάλυπτε το ωράριό της; Κανείς δεν απάντησε…

Η απαράδεκτη όμως στάση του αιρετού της ΔΑΚΕ, με φραστικές επιθέσεις εναντίον μας και με την ανοχή της προέδρου του ΠΥΣΠΕ, μας έκανε να αποχωρήσουμε από τη συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ. Έτσι, έμειναν μόνο τρία μέλη (αρχικά παρόντα ήταν 4) με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η συνεδρίαση βασιζόμενη στο νόμο ότι: «Τα συμβούλια βρίσκονται σε απαρτία όταν τα παρόντα μέλη είναι περισσότερα των απόντων και μεταξύ των παρόντων παρίσταται ο πρόεδρος ή αντιπρόεδρος αυτών» Μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά των συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ Σάμου...

Πιστεύουμε ότι το κάθε μέλος του ΠΥΣΠΕ έχει το δικαίωμα να διατυπώνει τη θέση-πρότασή του, η οποία καταγράφεται και πρέπει να είναι σεβαστή από όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. Αυτή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Την ευθύνη βέβαια της λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ την έχει αποκλειστικά η πρόεδρος, που αφήνει να εξελίσσονται με αυτό τον τρόπο οι συνεδριάσεις.

Ζητάμε άμεσα συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με όλα τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη για να συζητήσουμε τρόπους ομαλής λειτουργίας του, προς όφελος όλων και κυρίως των σχολείων μας!

Όσον αφορά τα θέματα Η/Δ, μετά από ενημέρωση από τη γραμματεία του ΠΥΣΠΕ:

v έγιναν οι διαθέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τη ΔΙΔΕ Σάμου:
· ΠΕ07/Γερμανικής Γλώσσας Σκούφουλα Ανδριάνα στο Δ.Σ. Βαθέος (15 ώρες) και Μαθιού Πηγή στο Δ.Σ. Μυτιληνιών (3 ώρες).
· ΠΕ79.01/Μουσικής, Μπόζαρλη Σταυρούλα στο Δ.Σ. Φούρνων (7 ώρες), Θύμαινας (2 ώρες) και Χρυσομηλιάς (1 ώρα)

v Παρατάθηκαν οι δίμηνες αποσπάσεις των νηπιαγωγών Χριστοδούλου Κων/νας και Ζαφειράκη Ιωάννας, που παραμένουν στο Νηπιαγωγείο Κοντακεΐκων και Παπαδάτου Νικολέττας στο 1ο Ραχών.

v Ορίσθηκαν ως προϊστάμενοι: η Θάνου Καλλιόπη στο Νηπιαγωγείο Κουμεΐκων και ο Καρατσώλης Δημήτριος στο Δ.Σ. Χρυσομηλιάς.

v Αποδόθηκαν τα προσωρινά Μισθολογικά Κλιμάκια στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ (Δευτέρα, 25-11-19)

Ø Στη συνεδρίαση αυτή απουσίαζε η πρόεδρος και ο αιρετός της ΔΑΚΕ και ήρθαν οι αναπληρωτές τους. Διαμορφώθηκε ο πίνακας των οργανικών κενών της Ειδικής Αγωγής, μόνο για τα τμήματα Ένταξης, που μπορείτε να τα δείτε εδώ και επίσης, έγινε τροποποίηση της διάθεσης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής, Παπανικολάου Ματίνας, μετά από αιτήματα σχολικών μονάδων. Έτσι η συνάδελφος από 20 ώρες στο 1ο Ραχών και 4 στο 2ο Ραχών διατέθηκε 21 ώρες και 3 ώρες αντίστοιχα.

Ø Δίμηνες αποσπάσεις: Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι αν τους ζητηθεί οποιαδήποτε μετακίνηση από σχολείο/νηπιαγωγείο σε άλλο, πρέπει να ζητάνε έγγραφη εντολή μετακίνησης και να ενημερώνουν το Δ.Σ. και τους αιρετούς. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ του Συλλόγου μας (25/11) ενημερωθήκαμε ότι έχει γίνει μετακίνηση δασκάλας από το Δ.Σ. Βουρλιωτών στο 2ο Δ.Σ. Σάμου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα απουσιολόγια των εκπαιδευτικών τα υπογράφουν οι Δ/ντές των σχολείων όπου μετακινούνται και ΟΧΙ οι προϊστάμενοι των ολιγοθέσιων σχολείων.

Ø Τα λειτουργικά κενά που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, μπορείτε να τα δείτε εδώ. Είναι όμως τα κενά που παρέμειναν, επειδή δεν αποδέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί την πρόσληψή τους και όχι όλα τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Ø Για τα λειτουργικά κενά ειδικοτήτων που παραμένουν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, ενημερωθήκαμε κατόπιν ερωτήματός μας στην πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ, ότι έχουν σταλεί στην περιφέρεια.

Διαβάστε εδώ τις προηγούμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης                               Δάλλη Μαρία
              Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,               Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61231,      6974476651 - 22730.32940,
antoniskak18@gmail.com                         dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: