Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πεοσφυγες στο δ.σ. βαθεος"Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική ενάντια ακόμα και στα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων/μεταναστών που προώθησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια πολιτική στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ που αντιμετωπίζει τους ξεριζωμένους και κυνηγημένους από τις πατρίδες τους σαν «ανεπιθύμητο βάρος». Μια πολιτική που έχει κιόλας πνίξει στη Μεσόγειο χιλιάδες παιδιά, γυναίκες και άντρες, που έχει εξοντώσει άλλους τόσους σε ψυγεία και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μια πολιτική που στους «τυχερούς» που επιζούν δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα στη ζωή και στο μέλλον.

Οι τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις καταργούν το δικαίωμα στο Άσυλο ακόμα και για τους ελάχιστους, σχεδιάζουν απελάσεις και καταδιώξεις των ξεριζωμένων στα σύνορα και στήνουν κλειστά στρατόπεδα για να φυλακίσουν δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους στα πέντε νησιά του Αιγαίου αλλά και σε όλη τη χώρα! Έτσι εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις της χώρας στις εντολές της ΕΕ ενώ ταυτόχρονα με τη συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις η χώρα γίνεται ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών πολέμων που θα δημιουργήσουν νέα καραβάνια ξεριζωμένων.

Αυτή η αντιδραστική και αδιέξοδη πολιτική στρέφεται ενάντια στο λαό και στη νεολαία της χώρας και φουσκώνει τα πανιά των φασιστικών, ρατσιστικών δυνάμεων, κραυγών και προκλήσεων. Είμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική! Καταγγέλλουμε το διαρκές έγκλημα ενάντια στα κομμάτια των λαών που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους από τις πολεμικές και κάθε είδους επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών. Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα τους στην ελεύθερη μετακίνηση, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στη ζωή! Είναι σύμμαχοι μας στον κοινό αγώνα για δουλειά και ζωή, στην πάλη ενάντια στους εμπρηστές των πολέμων.

ΟΧΙ στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΟΧΙ στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό –Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ

Όχι στην γκετοποίηση-περιθωριοποίηση-κατηγοριοποίηση των παιδιών

Ένταξη, κοινωνικοποίηση, μόρφωση μέσα στα δημόσια σχολεία μαζί με όλα τα παιδιά

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – μετανάστες

Φιλία, ειρήνη και κοινή πάλη με τους ξεριζωμένους και όλους τους λαούς της περιοχής.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ, 11/12/2019

1 σχόλιο:

samosweb είπε...

Σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου :
Άρθρο 13

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

1. Οι αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία (½ συν ένα) των παρόντων και ταμειακά τακτοποιημένων μελών του Συλλόγου εκτός αν το Καταστατικό ορίζει διαφορετικά.

Στο συγκεκριμένο ψήφισμα ψήφισαν 21 υπερ , 1 κατά και 20 λευκό.

Για να είναι απόφαση γενικής συνέλευσης αν πάμε στους 288 που ψήφισαν θέλατε 145 ψηφους ..και για το μισό συν ένα των παρόντων 45 με 55, αφού οι τρεις προτάσεις της Ενωτικής πέρασαν με 49,50,55 ψηφους ..(αδυμ, στεγαση-σιτιση αναπληρωτων και μετατροπες συμβασεων μειωμενου)
Σταματείστε να παραπλανείτε τους συναδέλφους ..