Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Μέχρι 26/6 η λειτουργία των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων – Δεν ανοίγουν τα ολοήμερα

19-23 Σεπτεμβρίου Έναρξη σχολικής χρονιάς Φύλλο εργασίας | Έναρξη ...«Κλείδωσε» η επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων, την 1η Ιουνίου και όπως έγινε γνωστό από τη Νίκη Κεραμέως θα λειτουργήσουν έως τις 26 Ιουνίου. Δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, έδωσαν το «παρών» οι Υπουργός Παιδείας και Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, που μίλησαν για το σχέδιο ανοίγματος των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, μονάδων ειδικής αγωγής.

Όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως μέχρι 15 μαθητές θα κάνουν μάθημα σε κάθε τάξη και θα σπάνε οι ημέρες διδασκαλίες. Εάν είναι λιγότεροι, τα παιδιά θα κάνουν κάθε ημέρα σχολείο. Επίσης, δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα. Έγινε επίσημα γνωστό ότι οι παιδικοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί και τον Ιούλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία αποφασίστηκε να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, μετά και το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας την Κυριακή (24/05). Έχοντας γίνει γνωστό πως οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα (25/05).

Έτσι πάρθηκε η απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε αναλυτικά στους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στο να παρθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των σχολείων Ειδικής Αγωγής. Κυριότερος παράγοντας ήταν – όπως τόνισε – η ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες για επαναλειτουργία των εν λόγω σχολικών δομών.

Καταλυτικό ρόλο λοιπόν στην απόφαση για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης έπαιξε:
  • Η ομόφωνη εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας. Η εισήγηση συνδέεται με την καθοδική πορεία της επιδημίας, με το ότι τα παιδιά κολλάνε και μεταδίδουν λιγότερο, με το ότι ανεβαίνει η θερμοκρασία.
  • Η συνολική αποκλιμάκωση έχει ξεκινήσει ομαλά. Υποδειγματά τηρούνται τα μέτρα σε Λύκεια και Γυμνάσια.
  • Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε επιστροφή μαθητών στον φυσικό τους χώρο. Η μακρόχρονη απουσία δυσκολεύει την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία.
  • Τα παιδιά είναι πιο ασφαλή στα σχολεία όπου ακολουθούν κανόνες σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει έξω.
  • Τα ανοιχτά σχολεία μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες και ενισχύουν τα παιδιά από πιο ευάλωτα κοινωνικά περιβάλλοντα.
  • Για τα ειδικά σχολεία οι μαθητές που φοιτούν εκεί έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να βρεθούν σε αυτό το περιβάλλον για τη μαθησιακή τους εξέλιξη και την ψυχολογική τους εξέλιξη.
περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: