Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Με παλμό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, παρά τη βροχή - φωτορεπορτάζ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο


Αψήφησαν καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές και μαθητές την κακοκαιρία και διατράνωσαν για άλλη μία φορά, το απόγευμα της Τρίτης, τη ρητή τους εναντίωση στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν ΟΛΜΕ – ΔΟΕ – ΟΙΕΛΕ με τη συμμετοχή της ΑΣΓΜΕ και φοιτητών με βασικό σύνθημα να καταργηθεί η τροπολογία για τις κάμερες και “να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο”.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Παρ΄όλο που η βροχή πύκνωσε πάνω από 2000 διαδηλωτές από την Πανεπιστημίου προχώρησαν στη Σταδίου και από εκεί έφτασαν στη Βουλή.

προπυλαια-7-1
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών :
Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών
  • κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
  • αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών
  • ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.


Με παλμό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, παρά τη βροχή











Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 19.00μμ και μετέπειτα πορεία.






ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: