Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά τα «χειροκροτήματα» και τα «ευχαριστώ» η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δείχνουν ποιοι ήταν οι πραγματικοί τους στόχοι μέσα στην πανδημία.

Στις 18 Μαΐου 2020, η Υπουργός Παιδείας δήλωνε σε συνέντευξή της στα Νέα: «Δεν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι διατάξεις που αφορούν [στον] αριθμό των μαθητών ανά τάξη στο δημοτικό σχολείο». Δέκα ημέρες αργότερα, στις 28 Μαΐου, κατέθεσε το νομοσχέδιο με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», το οποίο, στο άρθρο 50 προβλέπει αύξηση του μέγιστου αριθμού παιδιών ανά τμήμα, από 22 στα 25 παιδιά για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία και απλά αφαιρεί το + 10% (δηλαδή τη δυνατότητα για 26), αλλά την ίδια στιγμή εισάγει τον ελάχιστο αριθμό 15 στο τμήμα προσπαθώντας να εμποδίσει το σπάσιμο των τμημάτων των 26 μαθητών ακόμα και των 28 και να επιβάλει μετακινήσεις μαθητών μέσω των τριμελών επιτροπών του ΠΔ 79, τις οποίες καταργεί και όλες τις αρμοδιότητες υποχρεωτικών μετακινήσεων μαθητών μεταβιβάζονται αποκλειστικά στους Διευθυντές Εκπαίδευσης

Τέλος, η ισχύς των παραπάνω διατάξεων για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία αρχίζει από το σχολικό έτος 2020 – 2021 και εφεξής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αιρετών για τις χαμένες θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων υπολογίζοντας με 24αρια τμήματα, έχουμε 326 λιγότερα τμήματα Α΄ Δημοτικού μόνο στην Αττική. Αντίστοιχες είναι και οι μειώσεις τμημάτων νηπιαγωγείων.
Η κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας το μόνο που θέλουν είναι να επιβάλουν νέα σκληρότερα αντιεκπαιδευτικά μέτρα περικοπών, απολύσεων αναπληρωτών, απόρριψης μαθητών, κατηγοριοποίησης σχολείων και εκπαιδευτικών, αυταρχισμού και διαρκούς ελέγχου και να επιβάλουν στη λειτουργία των σχολείων όρους επιχείρησης και της αγοράς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:

  • γιατί η Κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα ακόμη αντιδραστικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο, κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των νόμων που ψήφισαν προηγούμενες Κυβερνήσεις οι οποίες στα πλαίσια των εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων θέλουν να ξεφορτωθούν τη δημόσια εκπαίδευση και τσακίζουν μορφωτικά - εργασιακά μας δικαιώματα.
  • γιατί με το πολυνομοσχέδιο, αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα σε 25 παιδιά, όταν οι ίδιες οι εξελίξεις και εν μέσω πανδημίας δικαιώνουν το αίτημα για 15 παιδιά σε Νηπιαγωγείο, Α & Β Δημοτικού και 20 μαθητές/τάξη στις υπόλοιπες. Γιατί με την πανδημία όλοι καταλάβαμε ότι κάθε άλλη ρύθμιση είναι επικίνδυνη για την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών-εκπαιδευτικών.
  • γιατί αγωνίζομαι για τα παιδιά μου, τους μαθητές μου, για να μη ζήσουν στον 21ο αιώνα σα δούλοι. Αγωνίζομαι για μια άλλη ζωή με κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, για μια ζωή με δικαιώματα. Αγωνίζομαι για να καταργηθούν τώρα όλες οι Π.Ν.Π και οι αντιλαϊκοί νόμοι οι οποίοι ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας για να σαρώσουν ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΗ και
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
12.00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: