Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ και Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Πέμπτη, 18 Ιουνίου, (πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά από πέντε (5) μήνες!) συζητήθηκαν τα εξής, σύμφωνα με τα θέματα Η/Δ:

1. Θέση και δράσεις του Συλλόγου για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και τις κινητοποιήσεις για το Πολυνομοσχέδιο και την τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος. Απολογισμός: Την πρότασή της η Ενωτική την έστειλε σε όλα τα σχολεία εκτός από τα μέλη της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας. Η παράταξή μας είχε ήδη θέση για τα συγκεκριμένα θέματα.

2. Πρόταση του Συλλόγου για τις ομάδες σχολείων: Η Ενωτική αποφάσισε συνάντηση με τη Δ/ντρια εκπ/σης για συνδιαμόρφωση κοινής πρότασης. Εμείς ζητήσαμε να κάνει πρόταση πρώτα η Δ/ντρια Α/θμιας εκπ/σης και μετά να συζητηθεί στο Δ.Σ. Ωστόσο, θέση μας είναι ότι διαφωνούμε με τα έτοιμα πακέτα-ομάδες σχολείων και θεωρούμε ότι οι συνάδελφοι πρέπει να τοποθετούνται σύμφωνα με τις δηλώσεις τους και όχι σε εκ των προτέρων διαμορφωμένες ομάδες σχολείων.

3. Ορισμός Μέλους Δημοτικής Δ.Ε.Π. Δυτικής Σάμου: Μετά την παραίτηση της Λαμπρινού Ανδριανής από τη ΔΕΠ Δυτικής Σάμου, εκλέχθηκαν με 5 ψήφους: ο Αρχοντούλης Ιωάννης, ως τακτικό μέλος και η Τσελέπη Αικατερίνη, ως αναπληρωματικό. Εμείς προτείναμε τη Μαρία Δάλλη, ως τακτικό μέλος, αλλά η πρόταση μειοψήφισε. Στη ΔΕΠ Ανατολικής Σάμου, τακτικό μέλος είναι ο Παναγιώτου Αντώνιος και αναπληρωματικό ο Αρχοντούλης Ιωάννης.

4. Σχολικές Επιτροπές – Χρηματοδότηση Σχολικών Μονάδων: Μετά τη συνάντηση των Δ/ντών με το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των σχολείων. Περιμένουμε το νέο ΑΦΜ και τα χρήματα για τις ανάγκες των σχολείων. Τη Δευτέρα, 22/6, μοιράστηκαν τα τάμπλετ στα σχολεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Το κόστος της δαπάνης καλύφθηκε από τα χρήματα της σχολικής επιτροπής, με τη διαβεβαίωση του δημάρχου, ότι θα καλυφθεί το συγκεκριμένο ποσό από τον προϋπολογισμό του Δήμου και θα επιστραφούν τα χρήματα στη σχολική επιτροπή.

Να θυμίσουμε ότι τα χρήματα των σχολικών επιτροπών αφορούν αποκλειστικά λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων (που καίγονται εδώ και μήνες από την έλλειψη ρευστότητας) και διαφωνούμε κάθετα με την εμπλοκή των Δήμων-Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα που αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τους υπευθύνους:

· να προχωρήσουν άμεσα στη σύσταση των νέων επιτροπών, αποδίδοντας εξολοκλήρου και αναλογικά, σύμφωνα με το νόμο, τα συνολικά ποσά στις σχολικές μονάδες που τα δικαιούνται.
· Να δημοσιοποιούν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις κατανομής των λειτουργικών εξόδων ανά σχολική μονάδα του νομού Σάμου, όπως γινόταν παλαιότερα.

5. Αντικατάσταση μέλους: Μετά την παραίτηση της Δάλλη Μαρίας από το Δ.Σ. του συλλόγου, τη θέση της ανέλαβε ο Φώτης Μαντζώρος.

6. Θέση του Συλλόγου για τις Άδειες Άσκησης Ιδιωτικού έργου μετά και τη γνωμοδότηση από νομικό: Έγινε αναφορά στην ύπαρξη μιας γνωμοδότησης από ιδιώτη νομικό, πράξη η οποία δεν έχει περάσει καν από το Δ.Σ.. Όταν τη ζητήσαμε αρνήθηκαν να μας τη δώσουν. Στην πρόταση-ερώτημά μας, γιατί δεν ζητήθηκε γνωμοδότηση από τη νομική σύμβουλο της ΔΟΕ, που θα ήταν και χωρίς πληρωμή από το Σύλλογο, η απάντηση της Ενωτικής ήταν ότι δύο φορές το ζήτησαν από τη ΔΟΕ, αλλά δεν απάντησε. Δεδομένου ότι ούτε για αυτή την πράξη ήμασταν ενημερωμένοι, ζητήσαμε να μας αποσταλούν τα έγγραφα προς τη ΔΟΕ, αλλά και η γνωμοδότηση του ιδιώτη νομικού. Ακόμη περιμένουμε… Εδώ είχαμε για πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος στη Σάμο και τις ευχαριστίες του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου προς τη Δ/ντρια Εκπ/σης Σάμου για τη στήριξή της προς τις άδειες ιδιωτικού έργου. Όσον αφορά το γιατί στηρίξαμε την αίτηση μόνιμης συναδέλφου, επαναλαμβάνουμε την απάντηση που δώσαμε και στο προηγούμενο ενημερωτικό: ήταν η μόνη πλήρης αίτηση.

7. Στεγαστικά ζητήματα σχολικών μονάδων. Πρόταση στις αντίστοιχες Δ.Ε.Π: Την πρότασή της η Ενωτική την έστειλε και πάλι σε όλα τα σχολεία εκτός από τα μέλη της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας. Η πρόταση είναι ίδια με την ανακοίνωση της Α/θμιας. Δεν μας κάνει εντύπωση, μια που διακαής πόθος της Ενωτικής ήταν ακόμη και τα γραφεία του Συλλόγου να στεγάζονται στα γραφεία της Α/βάθμιας…

8. Επόμενες Δράσεις του Συλλόγου: Αποφασίστηκε ομόφωνα Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 24/6 στις 18:00 στο Δ.Σ. Βαθέος. Ζητήσαμε για πολλοστή φορά να κηρυχθεί απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, αλλά ούτε να το ακούσουν δε θέλουν τα μέλη της πλειοψηφίας του Συλλόγου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δ.Σ. δεχθήκαμε και πάλι απειλές για όσα γράφουμε, αλλά και για όσα λέμε, με την ευγενική νουθεσία να είμαστε προσεκτικοί… Τους υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι όσες απειλές και αν δεχόμαστε, όση λασπολογία και αν εκτοξεύουν, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Είτε τους αρέσει είτε ΟΧΙ…

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 24/6 στις 18:00 στο Δ.Σ. Βαθέος

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

1 σχόλιο:

samosweb είπε...

Αναλήθεια και ανηθικότητα, κάτι που φαίνεται και από την ανυπόγραφη ενημέρωση..
Το σκίτσο και η επικεφαλίδα άστοχη και ανήθικη.Το ψευδής δεν το σχολιάζω πια αφού αλήθεια δεν ξέρετε τι θα πει...
Ειλικρινά κρίμα ..

Απλά τρία στοιχειά για τις ανακρίβειες σας :

• Στην εισήγηση της Ενωτικής Κίνησης αναφέρθηκε ότι συμφωνούμε με τις ομάδες σχολείων όταν είναι υπερ των δηλώσεων των συναδέλφων. Η πλειοψηφία του Συλλόγου δήλωσε την αντίθεση της στην θέση των αιρετών της Ανεξάρτητης Επικοινωνίας να καλύπτονται όλα τα πολυθέσια σχολεία (πρωινή ζώνη και ολοήμερα) και μετά να διατίθονται οι συνάδελφοι στα ολιγοθέσια σχολεία κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν .όλοι οι συνάδελφοι να δηλώνουν όποια σχολική μονάδα επιθυμούν.

Στα στεγαστικά ζητήματα σχολικών μονάδων και πρόταση στις αντίστοιχες Δ.Ε.Π η Ενωτική είχε πλήρη πρόταση για όλες τις σχολικές μονάδες των Δήμων Αν. και Δυτ. Σάμου. Διαφοροποιηθήκαμε στο θέμα του Ν/Γ Βαθέος και η πρόταση μας είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκμίσθωσης και ανακατασκευής του οικήματος Μούρτου , ώστε να μεταφερθεί σε εκείνο τον χώρο το Νηπιαγωγείο Βαθέος.
Η αίθουσα του Νηπιαγωγείου Βαθέος να χρησιμοποιηθεί σαν αίθουσα διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.
Για το Νηπιαγωγείο Χώρας η πρόταση μας είναι η άμεση ανέγερση διδακτηρίου αφού οι αίθουσες δεν επαρκούν. Επίσης η AΜΕΣΗ εξασφάλιση αίθουσας διδασκαλίας και λοιπών υποδομών για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και να παραδοθεί η αίθουσα που βρίσκεται μέσα στον αύλειο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Σάμου , για την δημιουργία του 3ου τμήματος. Επίσης είχαμε πλήρη πρόταση για 1ο και 3ο Ν/Γ Καρλοβάσου καθώς και ζητήσαμε την επαναλειτουργία του Ν/Γ Πλατάνου!

Για τις άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου σύντομα θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση όπως και για τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.!

Αρχοντούλης Γιάννης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου