Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Συνάντηση Δ/Ν Σάμου με τον Δήμαρχο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου για τα σχολεία

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Συνάντηση με Σύλλογο Δασκάλων και ΝηπιαγωγώνΑγαπητοί συνάδελφοι/ισσες,

Συναντήθηκαν τη Δευτέρα 21 Δεκέμβρη ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και την υπεύθυνη μηχανικό των τεχνικών υπηρεσιών για τα σχολεία. Η συζήτηση περιορίστηκε στα σχολεία του Δήμου.

Στην τοποθέτησή μας ζητήσαμε να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, για:

1. την πορεία των εργασιών των έργων στα σχολεία για να μην υπάρχουν διάφορες ανακοινώσεις που, αντί να ενημερώνουν, πολλές φορές περιπλέκουν τα πράγματα.

2. ποια από τα σχολεία του Δήμου θα είναι κατάλληλα να δεχθούν μαθητές με ασφάλεια, μετά τις γιορτές

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν:

· Τα σχολεία που είναι στις κατηγορίες Α’ και Β’ θα μπορούν να λειτουργήσουν, όταν ανοίξουν τα σχολεία, αφού ήδη έχουν συνταχθεί μελέτες και οι παρεμβάσεις που γίνονται και θα γίνονται δεν θα επηρεάζουν την λειτουργία των σχολείων.

· Για τα σχολεία που είναι στην κατηγορία Γ’ θα υπάρξουν αρχικά μελέτες και στην συνέχεια θα αποφανθεί ο μελετητής, αν πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας τα κτήρια. Διαφορετικά θα μεταστεγασθούν σε κοντέινερ.

· Τα σχολεία που είναι στις κατηγορίες Δ’ και Ε’ θα χρειασθούν μελέτες και αναδόχους έργων, οπότε η αποκατάσταση των ζημιών θα καθυστερήσει και τα σχολεία θα μεταστεγασθούν σε κοντέινερ.

· Για τα κοντέινερ, όπου θα μεταστεγασθούν όσα σχολεία έχουν προβλήματα, έγινε ο διαγωνισμός και η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τέλους Μαρτίου θα έχουν έρθει.

· Θα γίνει εκ νέου συνάντηση για περισσότερη ενημέρωση.

Ζητάμε άμεσα :

· Η πολιτεία να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων τηρώντας τους κανόνες υγειονομικής προστασίας.

· Να έρθουν το συντομότερο δυνατό τα κοντέινερ για τη μεταστέγαση των μαθητών των σχολείων, ώστε να έχουν όλοι οι μαθητές ίσες ευκαιρίες μάθησης δια ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση.

Τέλος, διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός ότι οι ανακοινώσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου, αλλά και του ίδιου του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου (Ενωτικής), αναφέρουν τη συνάντηση, ως συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου και όχι ως συνάντηση με το Δ.Σ.. Δεν γνωρίζουμε γιατί ο Δήμος δεν αναγνωρίζει το θεσμικό ρόλου του Δ.Σ. , εκτός αν έχει μπερδευτεί από τις παραιτήσεις των μελών της Ενωτικής. Όπως και νάχει, μιλάμε για διάλυση (εκ μέρους της Ενωτικής) και εξευτελισμό του Σωματείου.

Διαβάστε την ενημέρωση για τις σχολικές μονάδες από τον Δήμο Δυτικής Σάμου στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.com/2020/12/blog-post_15.html

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, καλή ξεκούραση και

η νέα χρονιά να σας χαρίζει υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

2 σχόλια:

samosweb είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
samosweb είπε...

Διάλυση και εξευτελισμό του σωματείου έγραψε ο κυριος Κακαγιάννης ο οποίος στην συνάντηση έλεγε εσεις το Δ.Σ και κοιτούσε προς τη μεριά των συναδέλφων της Ενωτικής.
Διάλυση του σωματείου έγραψε όταν δεν έχει απαντήσει ή πάρει θέση στα πενήντα ζητήματα που έχει θέσει ή λύσει το Δ.Σ του Συλλόγου(ΔΗΛΑΔΉ Η εΝΩΤΙΚΉ ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΤΕ ), ειδικά τώρα μ τον σεισμό..
Ευτυχώς συνάδελφε που κάποιοι ασχολούνται , εργάζονται, προτείνουν και επιλύουν θέματα για τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία .
Η παραίτηση μας φυσικά είναι σε ισχύ αλλά παραμένουμε μέχρι να γίνουν διαζώσης εκλογές όπως λέει το καταστατικό μας , γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟ..
Αναρωτηθείτε κάποια στιγμή για τον δικό σας ρόλο που και παραιτημένοι είστε άτυπα εδώ και πολλά χρόνια και κάνετε μόνο στείρα αντιπολίτευση , όπως κάνατε και στην προχθεσινή συνάντηση.

Φυσικά και συναντήθηκε το .ΔΣ του Συλλόγου , χωρίς το ένα μέλος της παράταξης σας.

Σας εύχομαι καλα Χριστούγεννα , Υγεία , Δημιουργικότητα και Ενότητα

Αρχοντούλης Γιάννης
Πρόεδρος του Δ.Σ Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου