Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σπάει το ένα ρεκόρ αυταρχισμού μετά το άλλο. Μετά τις δικαστικές προσφυγές, τα «εντέλλεσθαι» και τον ανοιχτό εκφοβισμό των συναδέλφων, τώρα κάνει και το επόμενο βήμα. Στοχοποιεί διευθυντές/ριες και προϊσταμένους/ες που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή των σωματείων τους.
Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενεργοποιούν τις αντιδραστικές διατάξεις του άρθρου 56 του ν.4823/21 και συγκεκριμένα τα άρθρα 5,6, και 7 που αναφέρονται στις ευθύνες των διευθυντών των σχολείων να εφαρμόζουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Η νέα πρόκληση του Υπουργείου Παιδείας με επιβολή κυρώσεων (αναστολή διαδικασίας εξέλιξης συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης) σε 114 δ/ντές /ντριες και προϊστάμενες/νους σε σχολικές μονάδες A/θμιας και B/θμιας Εκπαίδευσης που δεν ανάρτησαν Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021, επειδή συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει οι Σύλλογοι ΠΕ και οι ΕΛΜΕ τους, αποτελεί νέα αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί – ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία.
Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, αντί να ασχοληθούν με τα τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, η μοναδική τους εμμονή είναι η τιμωρία των εκπαιδευτικών που δεν υλοποιούν τα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Αν στο ΥΠΑΙΘ έδειχναν τόσο ζήλο για όλα τα υπόλοιπα, θα είχαν καλυφθεί τα δεκάδες χιλιάδες κενά που υπάρχουν σήμερα, δε θα στοιβάζονταν τα παιδιά σε 25, 26 και πλέον κατά τμήμα, θα υπήρχαν αξιοπρεπείς νέες σχολικές μονάδες και όχι ασυντήρητα κτήρια, που στις αυλές τους δεσπόζουν κοντέινερς, θα υπήρχε ολοκληρωμένος σχεδιασμός ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά που υπάρχουν στα παιδιά μετά από τα 2 χρόνια πανδημίας και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση (συνεχόμενα lockdown, τηλεκπαίδευση).
Ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου καταδικάζει τις κυρώσεις εναντίον των συναδέλφων, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους/στις 114 διευθυντές/ντριες και προϊστάμενες /νους και καλεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο έγγραφο των κυρώσεων ενάντια σε απεργούς.
Υπερασπιζόμαστε κάθε συνάδελφο/ισσα που αντιστέκεται στην αξιολόγηση με κάθε μέσο και μορφή πάλης. Είναι αυτονόητο ότι το τείχος αλληλεγγύης που υψώνουν τα εκπαιδευτικά σωματεία περιλαμβάνει το σύνολο της συνδικαλιστικής, νομικής και οικονομικής κάλυψης που διαθέτουν. Αυτό οφείλουν να κάνουν και οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες – όφειλαν να το έχουν πράξει ήδη.
Εδώ και τώρα:
● Να ανακληθούν οι πειθαρχικές διώξεις που αφορούν τους 114 Διευθυντές Σχολικών Μονάδων. Να μην τολμήσουν να στοχοποιήσουν κανένα συνάδελφο/φισσα.
● Τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ οφείλουν να καλύψουν τους συναδέλφους με κάθε δυνατό τρόπο, να καταγγείλουν τις διώξεις, να αναλάβουν όλες τις διαδικασίες υπεράσπισης των συναδέλφων.
● Να υπάρξει άμεση απάντηση στον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ με παράσταση διαμαρτυρίας ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, την Πέμπτη στο ΥΠΑΙΘ, με απαίτηση για συνάντηση με τον ΓΓ του Υπ. Παιδείας.
● να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή (χωρίς καμιά υποχώρηση στις αντιδραστικές προϋποθέσεις του ν. Χατζηδάκη), ώστε σε συνδυασμό με τα ενιαία κείμενα να συμβάλλουν στην ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ!
Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΟΥΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου