Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Α΄ & Β΄ ΣΑΜΟΥ (2)


Την Παρασκευή, 11/9/09, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων εκπ/κών ΠΕ-06 Αγγλικής Γλώσσας και ΠΕ-11 Μουσικής 2. τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών δασκάλων & νηπιαγωγών (Β΄ ΦΑΣΗ) 3. την πλήρωση της κενής θέσης Δ/ντή στο 1ο Δ.Σ Νέου Καρλοβάσου 4. την πλήρωση των κενών θέσεων Δ/ντών σχολικών μονάδων Β΄ Σάμου. 5. τη συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου (ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ).

Τις νηπιαγωγούς που παρέμειναν στη Διάθεση της Β΄ Σάμου ο Δ/ντής εκπ/σης θα τις μετακινήσει με δίμηνη απόσπαση σε νηπιαγωγεία της Σάμου. Εξάλλου, σύμφωνα με δήλωσή του τα 24 κενά δασκάλων ΠΕ-70 και τα 5 κενά νηπιαγωγών ΠΕ-60 του ΠΥΣΠΕ στις 4/9/09 έγιναν αντίστοιχα 14 και 1 στις 11/9/09, χωρίς να έχουν γίνει νέες τοποθετήσεις. Άρα 14 μετακινήσεις έγιναν μόνο τη τελευταία εβδομάδα.

Διαφώνησα με τις μετακινήσεις αυτές, γιατί αποτελούν ακύρωση κάθε αξιοκρατικής διαδικασίας, και, όταν ζήτησα να μας ενημερώσει για το ποιες έχει πραγματοποιήσει μέχρι τώρα, απάντησε ότι αυτός διαχειρίζεται το προσωπικό και όχι το ΠΥΣΠΕ. Αυτή ήταν μια μεγάλη προσβολή για το ΠΥΣΠΕ γενικότερα, αν και τα υπόλοιπα μέλη, ως συνήθως βέβαια, δεν αντέδρασαν. Το τραγικό είναι ότι στη φράση αυτή συναίνεσε και ο αιρετός της ΔΑΚΕ, ο οποίος έχοντας απωλέσει από την αρχή το ρόλο του αιρετού, συνεχίζει να υιοθετεί θαυμάσια αυτόν του φερέφωνου της Διοίκησης. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι για β΄ χρονιά βρίσκεται τοποθετημένος παράνομα στο Γραφείο, παίρνοντας ταυτόχρονα τα 7 μόρια των Βουρλιωτών...

Διαφώνησα με την τοποθέτηση εκπαιδευτικού ΠΕ-06 στο Δ.Σ. ΕΥΔΗΛΟΥ, επειδή στο συγκεκριμένο σχολείο είχε τοποθετηθεί ήδη με απόφαση του ΠΥΣΠΕ άλλος εκπαιδευτικός ΠΕ-06 που είχε έρθει με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ, και δεν υπήρχε κενό. Το μόνο κενό που υπήρχε ήταν στο Δ.Σ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ, το οποίο ο Δ/ντής Εκπ/σης το «εξαφάνισε».

Στο 5ο θέμα αναγνωρίστηκε ομόφωνα ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών εκπαιδευτικού ΠΕ-06.
  • Το 3ο και το 4ο θέμα του ΠΥΣΠΕ δε συζητήθηκαν επειδή δεν είχε έρθει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που εξαιρεί τις τοποθετήσεις εκπ/κών. Μόλις έρθει η απόφαση θα γίνει και το ΠΥΣΠΕ. Οι προηγούμενες τοποθετήσεις που έγιναν είχαν ανακοινωθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: