Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α΄ & Β΄ ΣΑΜΟΥ

Τη Τρίτη, 22/9/09, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. την πλήρωση της κενής θέσης Δ/ντή στο 6/θ Δ.Σ. Πύργου, 2. την πλήρωση της κενής θέσης Υποδιευθυντή στο 12/θ Δ.Σ. 1ο Σάμου, 3. τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής δασκάλων & νηπιαγωγών, 4. τις τοποθετήσεις υποδιευθυντών-υπευθύνων στα ολοήμερα σχολεία, 5. τον ορισμό προϊσταμένων στο Ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο στη Β΄Σάμου, 6. τη συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου.
Διαφώνησα με την τοποθέτηση νηπιαγωγού ΠΕ-60.50 στο Ειδικό σχολείο Σάμου, παρότι υπήρχε εισήγηση του προϊσταμένου του ΚΕΔΔΥ (πρώην ΚΔΑΥ), σύμφωνα με το Δ/ντή εκπ/σης, γιατί διορίστηκε στη Β’ Σάμου και υπήρχε κενό στο Ειδικό σχολείο της Ικαρίας, σύμφωνα με δήλωση του προϊσταμένου της Ικαρίας, χωρίς να το έχει δώσει η Δ/νση Σάμου.

Αυτό που παρατηρείται συνάδελφοι είναι ότι έρχονται (;) εισηγήσεις για συγκεκριμένα σχολεία. Καλό είναι, οι όποιες εισηγήσεις έρχονται από σχολικούς συμβούλους ή προϊσταμένους ΚΔΑΥ ή από Δ/ντές σχολείων προς το ΠΥΣΠΕ, να είναι έγγραφες και να ενημερώνουν και τους αιρετούς του Συλλόγου.

 Έγινε η τοποθέτηση υποδιευθύντριας στο 1ο Δ.Σ. Σάμου, γιατί προήχθη σε 12/θέσιο σχολείο και τοποθετήθηκε η συνάδελφος κ. Χατζηφωτεινού Υπατία. Επίσης τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος στο Ειδικό σχολείο Ικαρίας ο συνάδελφος κ. Μάζαρης Σταμάτης και στο νηπιαγωγείο του ίδιου σχολείου η κ. Αβούρη Παυλίνα.

Διαφώνησα με την τοποθέτηση εκπαιδευτικού με ΒΑΘΜΟ Γ (!) ως Δ/ντή στο 6/θέσιο Δ.Σ. Πύργου. Δεν προβλέπεται από καμιά νομοθεσία η αναπλήρωση κενής θέσης Δ/ντή σχολείου από εκπαιδευτικό που να έχει βαθμό Γ.

Η αναπλήρωση της κενής θέσης Δ/ντή Σχολικής μονάδας γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 11 περ. Ε παρ. 1. του ν. 1566/85, όπως ρητά αναφέρει και η εγκύκλιος φ.361.22/2/132967/Π.ε/Δ1/7-1-08 του Υπουργείου Παιδείας και λέει τα εξής: «Αν δεν υπάρχει Δ/ντής σχολικής μονάδας ή ΣΕΚ ή απουσιάζει ή κωλύεται και δεν υπάρχει υποδιευθυντής, με απόφαση του Νομάρχη (περιφ. Δ/ντή τώρα), που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ), ανατίθεται η προσωρινή άσκηση καθηκόντων σε εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε σχολείο του νομού ή Νομαρχιακού διαμερίσματος και έχει τα απαιτούμενα προσόντα».

Σύμφωνα και με το νόμο η πρότασή μου ήταν:
  1. Να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στον πίνακα αξιολόγησης Δ/ντών να δηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, τη κενή θέση Δ/ντή στο 6/θ Δ.Σ. Πύργου. Δήλωσα στο ΠΥΣΠΕ ότι, αν και είμαι στον πίνακα αξιολόγησης Δ/ντών, δεν προτίθεμαι να εκδηλώσω ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση.
  2. Εφόσον έχει προκηρυχτεί η θέση σύμφωνα με δήλωση του Δ/ντή εκπ/σης στους εκπαιδευτικούς του Δήμου Πυθαγορείου με βαθμό Α’ και Β’, να προκηρυχτεί και για τους όμορους Δήμους της Σάμου, αλλά και της Ικαρίας-Φούρνων και να ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς που έχουν βαθμό Α’ και Β’, αν υπάρχει ενδιαφέρον, από τη στιγμή που δεν προβλέπεται από καμιά νομοθεσία η επιλογή εκπαιδευτικού για τη θέση Δ/ντή με βαθμό Γ.
  3. Αφού ακολουθηθεί η διαδικασία αυτή και δεν υπάρξει ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς με βαθμό Α’ και Β’ από το νομό Σάμου τότε μπορούμε να συζητήσουμε την αίτηση του εκπαιδευτικού με βαθμό Γ.
Η πρότασή μου αυτή δεν ψηφίστηκε από κανένα μέλος του Υπηρεσιακού συμβουλίου και πέρασε η εισήγηση του Δ/ντή εκπαίδευσης, όπου τοποθετήθηκε ως Δ/ντής στο 6/θέσιο Δ.Σ Πύργου ο κ. Γκαντίδης Ανδρέας που κατέχει το βαθμό Γ.

Μάλιστα στο σημείο αυτό, ο αιρετός της ΔΑΚΕ, αφού είχε ήδη ψηφίσει την εισήγηση του προέδρου του ΠΥΣΠΕ και ξεκινούσε το 2ο θέμα, αμφισβήτησε τη δική μου πρόταση ζητώντας διευκρινήσεις για το περιεχόμενό της. Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση για το ρόλο του συγκεκριμένου προσώπου και χωρίς να έχει γνώση νόμων και διατάξεων, συνεχίζει να υιοθετεί άκριτα τις προτάσεις της Διοίκησης εξευτελίζοντας και ακυρώνοντας το ρόλο για τον οποίο ψηφίστηκε από τους συναδέλφους. Αίσχος και πάλι. Δυστυχώς, έχει μπερδέψει την ιδιότητα του αιρετού με αυτή της διοίκησης και καλό θα είναι να πάρει θέση επιτέλους και ο Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ, διαφορετικά στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, αν εξακολουθήσει την ίδια τακτική, θα αποχωρήσω από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, καταγγέλλοντας τη τακτική του συναδέλφου αιρετού.

 Όλες οι θέσεις των Δ/ντών που δεν καλύπτονται από τον πίνακα αξιολόγησης επιλογής Δ/ντών, πρέπει να προκηρυχθούν σε επίπεδο νομού, εφόσον ο νόμος τους τοποθετεί προσωρινά για ένα σχολικό έτος.
Για οποιαδήποτε προσωρινή θέση Δ/ντή σχολικής μονάδας η διοίκηση είναι υποχρεωμένη από το νόμο 1566/85 αρθ.11 περ. Ε να την προκηρύξει σε επίπεδο νομού και να επιλέξει τον εκπαιδευτικό-αν είναι περισσότεροι του ενός- εκείνο που έχει τα απαιτούμενα προσόντα σύμφωνα με τα κριτήρια του νόμου 3467/06.
Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη στάση του υπηρεσιακού συμβουλίου δεν είναι άλλη από το να «εξυπηρετεί» τα «δικά μας παιδιά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: