Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ-11 (ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ) Α΄ & Β΄ ΣΑΜΟΥ


Την Τετάρτη, 14/10/09, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ-11 (Γυμναστών) στην Α’ και Β’ Σάμου, 2. την ένσταση της εκπ/κού ΠΕ-06 για τη διάθεσή της, 3. την έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, εκπ/κών Α’ Σάμου, 4. την τροποποίηση διάθεσης εκπ/κών ΠΕ-06 Α’ Σάμου (ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ).

Διαφώνησα επί της διαδικασίας γιατί πιστεύω ότι οι συνάδελφοι οι οποίοι διατίθενται σε άλλα σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου, καλόν είναι να είναι ενήμεροι για τα κενά των σχολείων και να υπάρχει δήλωση προτίμησης σ’ αυτά για να μη γίνονται οι διαθέσεις μόνο από το ΠΥΣΠΕ, ερήμην των εκπαιδευτικών. Πιστεύω συνάδελφοι, ότι σιγά-σιγά πρέπει να βάζουμε κάποια κριτήρια καλής λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ.

Εννοείται βέβαια ότι όποιος θέλει μπορεί να κάνει ένσταση προς στο ΠΥΣΠΕ πάνω στις διαθέσεις και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Στο δεύτερο θέμα η θέση μου παρέμεινε η ίδια για τη διάθεση της εκπ/κού ΠΕ-06 κας Μαργαριτίδου Ελπινίκης στο 12/θ Δ.Σ 1ου Καρλοβάσου, 21 ώρες στο κανονικό και 2 ενισχυτική διδασκαλία, όπως έγινε και με τα άλλα 12/θέσια σχολεία, λόγω αρχαιότητας και αφού έχει την οργανική της θέση στο συγκεκριμένο σχολείο και να πάρει τις υπόλοιπες ώρες η άλλη συνάδελφος.

Η εισήγηση του προέδρου του ΠΥΣΠΕ ήταν η απόρριψη της ένστασης της εκπαιδευτικού με το σκεπτικό ότι, επειδή υπάρχουν δύο οργανικές θέσεις, τα μοιράζουμε όλα. Εισήγηση που στήριξε η πλειοψηφία των μελών του ΠΥΣΠΕ.

Με τη διάθεση των δύο (2) οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ΠΕ-06 (ΑΓΓΛΙΚΩΝ) & ΠΕ-11 (ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ) στα σχολεία, η διοίκηση καταστρατηγεί τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών, αφού μοιράζει τις υπάρχουσες ώρες εξίσου, μετατρέποντας τελικά και τους δύο συναδέλφους σε «μπαλάκια» της Διοίκησης διαμοιράζοντάς τους σε πάρα πολλά σχολεία.

Έτσι όμως προωθούνται σιγά σιγά οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην εκπαίδευση και ο κάθε Δ/ντής εκπ/σης θα έχει τη δυνατότητα να μας μετακινεί σε όσα σχολεία θέλει με τη «βοήθεια» του ΠΥΣΠΕ…

Ο στόχος είναι προφανής: να καταργηθεί μελλοντικά η οργανικότητα των εκπαιδευτικών και το ξεκινούν από τώρα με τις ειδικότητες.

Ως τρίτο θέμα ήταν οι αιτήσεις τριών (3) εκπαιδευτικών ΠΕ-70 που ζήτησαν έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή για διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας σε αλλοδαπούς & μιας (1) εκπαιδευτικού ΠΕ-71 να διδάξει σε ωδείο (Επικούρειο).


ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ήταν η τροποποίηση των διαθέσεων ΠΕ-06 για τις 4 ώρες στο 12/θ ολοήμερο Δ.Σ. 2ο Σάμου, επειδή είχε (;) ξεχαστεί στο προηγούμενο ΠΥΣΠΕ και τη διάθεση 6 ωρών στο Δ.Σ. Πύργου, επειδή τελικά δε θα καλυφτεί από εκπαιδευτικό της Β/θμιας Εκ/σης.

Συμφώνησα με τις τροποποιήσεις αυτές, αφού είχαν ενημερωθεί και οι συνάδελφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: