Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ



Στην τελευταία της κατοικία, στο Γ΄ Νεκροταφείο και δίπλα στον σύντροφό της Νίκο Μπελογιάννη, κηδεύτηκε σήμερα στις 10:30 το πρωί, με πολιτική τελετή, η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Έλλη Παππά, η οποία «έφυγε» τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης σε ηλικία 89 ετών.

Εκατοντάδες άνθρωποι, με ένα γαρίφαλο στο χέρι, την συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Παρόντες ο Νίκος Μπελογιάννης, γιος της Ελλης Παππά και του Νίκου Μπελογιάννη, ο Δημήτρης Πλουμπίδης, γιος του επίσης εκτελεσμένου Νίκου Πλουμπίδη και η Ελένη Μπάτση, κόρη του εκτελεσμένου Δημήτρη Μπάτση...

Ηταν εκεί εκπρόσωποι από όλες τις γενιές και τις τάσεις της Αριστεράς, αλλά και πολύς κόσμος από άλλους πολιτικούς χώρους, που ήρθε στο νεκροταφείο της Κοκκινιάς για να αποδώσει τιμή, όχι μόνο στην Ελλη Παππά, αλλά και στον αξέχαστο Νίκο Μπελογιάννη. Μέλη κομμάτων αλλά και ανένταχτοι, παλιοί αντάρτες αλλά και νέα παιδιά, ένας ολόκληρος κόσμος που άκουσε με κατάνυξη και έκδηλη συγκίνηση τους ομιλητές.

 http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_5130.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: