Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 19 Μαΐου 2010


Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για οριστική τοποθέτηση στο ΠΥΣΠΕ Σάμου έως 27/5/10.

Την Τετάρτη, 19/5/10, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. την τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών ΠΕ-70 Α’ και Β’ περιοχής Σάμου 2. την αναδιαμόρφωση πινάκων κενών οργανικών κενών μετά την τοποθέτηση των υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

• Στο πρώτο θέμα τοποθετήθηκαν οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί ως εξής:

Επειδή το ΠΥΣΠΕ το 1997 είχε χωρίσει τα σχολεία σε ομάδες, τέσσερις (4) στην Α’ Σάμου (Βαθέος, Καρλοβασίου, Μαραθοκάμπου, Πυθαγορείου) και τέσσερις (4) στη Β’ Σάμου (Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου, Χριστού Ραχών, Φούρνων), η διοίκηση ενημέρωσε τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς ότι έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μόνο τα σχολεία της ομάδας που ανήκε το σχολείο τους που καταργήθηκε ή υποβαθμίστηκε ή σε όμορη ομάδα σχολείων.


Διαφώνησα με τη θέση του ΠΥΣΠΕ, γιατί πρέπει οι συνάδελφοι να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν από όλα τα σχολεία της περιοχής που έχει οργανικότητα το σχολείο τους (δηλ. όλη την Α΄ ή Β΄ Σάμου). Δεν μπορεί οι εκπαιδευτικοί από τη μια να χάνουν την οργανικότητά τους με υπαιτιότητα της διοίκησης κι απ΄ την άλλη να τιμωρούνται -γιατί για τιμωρία πρόκειται- με το να μην τους δίνεται η δυνατότητα επιλογής οποιουδήποτε άλλου σχολείου. Γι’ αυτό πρότεινα οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί να έχουν το δικαίωμα της επιλογής όλων των σχολείων στην περιοχή που ανήκει η οργανικότητα του σχολείου.

• Ως δεύτερο θέμα ήταν η αναδιαμόρφωση του πίνακα οργανικών κενών, μετά τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Έτσι, στο Δ.Σ. ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ (Α’ Σάμου) απομένει ένα (1) κενό και μειώνονται κατά δύο (2) τα οργανικά κενά στη Β’ Σάμου. Τα υπόλοιπα οργανικά κενά παραμένουν ως έχουν.

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για οριστική τοποθέτηση έως 27/5/10.

Στην αίτηση οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν με σειρά προτίμησης - μέχρι είκοσι (20) σχολεία ή νηπιαγωγεία της περιοχής στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός. Καλό όμως είναι να δηλώνονται και άλλα σχολεία ή νηπιαγωγεία της περιοχής, επειδή κατά την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών θα προκύψουν και άλλα οργανικά κενά σε άλλα σχολεία.

Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν οργανική θέση και δεν τοποθετηθούν σε σχολεία της προτίμησής τους, παραμένουν στην οργανικότητά τους. Μπορούν, όμως, αν το επιθυμούν κι εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωση των τοποθετήσεων. Η τοποθέτηση αυτών γίνεται ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους.

Ειδικά οι νεοδιόριστοι, θα τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις, επειδή είναι περισσότερες από τον αριθμό των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, μόνο όταν είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί που δεν είχαν υποβάλει αίτηση το Νοέμβριο, τοποθετούνται υποχρεωτικά από το ΠΥΣΠΕ. Ο εκπαιδευτικός με τα λιγότερα μόρια θα τοποθετηθεί σε σχολείο που έχει τα περισσότερα μόρια δυσμενών συνθηκών.

Στην Α' Σάμου τα κενά σε ΠΕ-70 είναι 50 από 52 (Δ.Σ. Κοκκαρίου-Δ.Σ Πλατάνου, όπου τοποθετήθηκαν οι υπεράριθμοι) και στη Β΄Σάμου τα κενά σε ΠΕ-70 είναι 3 από 5 (Στελίου-Ευδήλου, για τον ίδιο λόγο), Τα υπόλοιπα κενά παραμένουν ως έχουν.

Πάντα στη διάθεσή σας
Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826 - 2273027770

Δεν υπάρχουν σχόλια: