Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ Σάμου : Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων

Χωρίς να έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ, εργάζονται από το Σεπτέμβριο ως τώρα καθαριστές σε σχολεία της Σάμου! Πρόκειται για εργαζόμενους που έχουν υπογράψει συμβάσεις έργου με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , οι οποίες προβλέπουν άθλιες αμοιβές και μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα, ούτε επίδομα άδειας ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα! Επιπλέον υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων που ενώ δουλεύουν ήδη από το Σεπτέμβριο δεν έχουν υπογράψει καν τη σύμβαση τους. Με αυτό τον τρόπο οι τοπικοί και κεντρικοί ιθύνοντες φέρνουν  τη μαύρη εργασία και την παραβίαση βασικών νόμων του εργατικού δικαίου μέσα σε αυτό που ονομάζεται Δημόσιο σχολείο.

Δεν πρόκειται για «τυχαία» και «μεμονωμένα» περιστατικά. Περίπου 12500 εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων σε όλη τη χώρα είναι απλήρωτοι σήμερα! Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της πολιτικής που κόβει τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων διαλύοντας τους στοιχειώδεις όρους λειτουργίας τους. Με τον προϋπολογισμό που ψήφισε πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ , η μείωση για τα έξοδα αυτά θα είναι 57,8% για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και 83,3% για την Πρωτοβάθμια!!!

Γίνεται φανερό ότι μαθητές-εκπαιδευτικοί-γονείς απειλούμαστε με την κατάργηση των στοιχειωδώς αξιοπρεπών όρων ζωής και υγιεινής  στα σχολεία και με την αντιμετώπιση εκβιασμών για να πληρώσουμε εμείς-οι εργαζόμενοι- τα έξοδα λειτουργίας τους!

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ  ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
Σάμος 11-12-11

Δεν υπάρχουν σχόλια: