Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΔΥ : Παναττική Στάση Εργασίας, Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 & ώρα 12.30 με λήξη ωραρίου

Συγκέντρωση ώρα 13.00 στο Υπουργείο Εργασίας
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Εφιαλτική είναι η κατάσταση, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις  και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της τρικομματικής Κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν  νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους. 

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται τόσο η χθεσινή εξαγγελία της Κυβέρνησης, διά στόματος Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο  και η σταθερή άρνηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, όχι όμως και τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ειδικότερα ότι τα Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουν οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας: 1. της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το Κράτος, 2. της κατευθυνόμενης εμπλοκής τους στο Χρηματιστήριο, 3. της χρησιμοποίησης των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την  ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, 4. των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και σε δραματική αλλαγή της σχέσης εργαζομένων - συνταξιούχων, καθώς και 5. της πολιτικής επιλογής, εσχάτως, για υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI.

Οι συνεχείς μειώσεις εισοδημάτων (μισθών, συντάξεων και εφάπαξ), η επιμονή των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να οδηγούν σε «κούρεμα» τα αποθεματικά των Ταμείων, αλλά να μην φροντίζουν για το «κούρεμα» των δανείων, αλλά και γενικότερα η εμμονή στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες καθημερινότητας για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.             

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ως άμεση απάντηση στη νέα προκλητική επίθεση σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο, την Τρίτη 24/07/2012, από τις 12:30 μμ έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 μμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29) και στην  πορεία προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Από τη νέα Συγκυβέρνηση
  • Να σταματήσει την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών
  • Να σταματήσει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων
  • Να εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους
  • Να προχωρήσει σε άμεσο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τη μείωση των μισθών.  
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: