Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-2017

Εγκρίθηκε, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης η   παραγωγή και διανομή, με τις προτεινόμενες από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διορθώσεις, των  εγκεκριμένων διδακτικών βιβλίων από το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) – “Διόφαντος”», για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών του σχολικού έτους 2016-2017.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Σχετικά με τις επανεκδόσεις των βιβλίων που θα πραγματοποιηθούν για το έτος 2016-2017 και εφεξής  :

α) Θα εμφανίζεται στο εξώφυλλό τους το λογότυπο του ΙΕΠ, και στην αναφορά με τα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ» να αναγράφεται ότι οι διορθώσεις έγιναν κατόπιν έγκρισής του.

β) Θα διορθωθεί το λογότυπο «Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού» και να γίνει «Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

γ) Το λογότυπο του ΙΕΠ: «Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής» θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της πρώτης σελίδας του εξωφύλλου κάθε βιβλίου, αμέσως μετά το λογότυπο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και στο κάτω μέρος, όπως παλαιότερα του ΟΕΔΒ, να τίθεται το λογότυπο του Ι.Τ.Υ.Ε., καθώς και στο οπισθόφυλλο, όπως ορθά τίθεται.

δ) Για λόγους ιστορικής μνείας και τεκμηρίωσης σε κάθε επανέκδοση βιβλίου στη σελίδα 2 (Στοιχεία αρχικής έκδοσης) ή στη σελίδα 3, να γίνεται αναφορά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, εφόσον το βιβλίο εκπονήθηκε και εκδόθηκε υπό την εποπτεία του ως εξής: Η συγγραφή και η επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου «Τίτλος βιβλίου & τάξη ανά βαθμίδα, π.χ. Μαθηματικά Ε ́ Δημοτικού» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: