Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Υπολογισμός λειτουργικών κενών σχολικών μονάδων ΠΕ για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έως 27/7

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αιρετού του ΚΥΣΠΕ, Βασίλη Παληγιάννη, σήμερα θα σταλεί στις Δ/νσεις Εκπαίδευσης η εγκύκλιος με βάση την οποία θα υπολογιστούν τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών Π.Ε. στη Γενική Αγωγή και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2016-2017.

Οι Δ/νσεις πρέπει να καταχωρίσουν τα κενά έως την Τετάρτη 27-7-2016.

Στη συνέχεια θα σταλούν στις Περιφέρειες οι οποίες θα καταχωρίσουν τα λειτουργικά κενά έως τις 28 Ιουλίου.

Με βάση αυτά τα λειτουργικά κενά θα πραγματοποιηθούν οι αποσπάσεις. Η ολοκλήρωση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2016-2017 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως 5-8-2016.

Επίσης, ο Αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρης Μπράτης με αφορμή ερωτήματα εκπαιδευτικών σχετικά με τον αριθμό των αιτήσεων αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ,που θα ικανοποιηθούν φέτος ενημερώνει τα εξής:

1. Ο αριθμός των αιτήσεων που θα ικανοποιηθούν εξαρτάται πάντα από τα λειτουργικά κενά της κάθε περιοχής και από τις δηλώσεις προτίμησης των συναδέλφων.

2. Αν ακολουθηθεί η ίδια τακτική ,όπως στις μεταθέσεις,όπου στο σύστημα μπήκαν τα κενά που έδωσαν οι περιφερειακοί Δντές κι όχι οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΠΕ ,τότε και οι αποσπάσεις θα είναι ελάχιστες,ιδιαίτερα στις περιοχές της Β.Ελλάδας.

3. Οι αποσπάσεις κατά προτεραιότητα -που προηγούνται όλων των άλλων αιτήσεων-έφτασαν στις 810 !!!

4. Οι αποσπάσεις σε φορείς και γραφεία αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα .

5. Το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει αρχές της επόμενης βδομάδας για να ανακοινώσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

6. Υπενθυμίζω ότι πέρυσι ικανοποιήθηκε το 88% των αιτήσεων απόσπασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: