Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ε.Κ.Σ. - ΑΔΕΔΥ Σάμου: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο Τρίτη 21/2 στο καρλόβασι

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα Σωματεία του Δημόσιου και όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017 στις 6μ.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

      Κανείς δεν περιμένει να βγει κάτι θετικό για μας τους εργαζομένους από τις διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση. Έχουμε πείρα, έχουμε νιώσει στο πετσί μας τα αποτελέσματα των προηγούμενων διαπραγματεύσεων, τις περικοπές στους μισθούς μας, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις απολύσεις κ.α.

       Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους ανατρέψουμε, εάν δεν ανατρέψουμε τις πολιτικές που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση που είναι ίδιες με αυτές που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες, είναι οι ίδιες οι αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε που θέλει όλο το Δημόσιο ιδιωτικοποιημένο και τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους.

      Είναι σαφές πως δεν μπορεί να έχει κανείς καμιά προσδοκία και καμία αυταπάτη για το αν υπάρχει καλή ή κακή  εφαρμογή των Μνημονίων . Είναι σαφές πως κανείς δεν μπορεί να περιμένει κάτι θετικό από τις διαπραγματεύσεις για τη 2η αξιολόγηση. Ο λόγος πρέπει να περάσει στους εργαζόμενους , στο δημοσιοϋπαλληλικό και εργατικό κίνημα για να ανατρέψει τη μνημονιακή λαίλαπα και τα νέα μέτρα της 2η αξιολόγησης συνολικά, να σπάσει τη θηλιά του χρέους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Απαιτούμε
  • Ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Στελέχωση όλων των Δημόσιων υπηρεσιών.
  • Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Παιδείας.
Από την Ε.Ε του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: