Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Σύλλογος Δ/Ν Σάμου: Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο.

Ο συνάδελφος κατηγορείται, έπειτα από μήνυση χρυσαυγίτη, ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να τον προπηλακίσουν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστεκόταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και  καλλιεργώντας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κλίμα βίας και επιθέσεων. Είναι τουλάχιστον προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις. 

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ο ναζισμός και ο φασισμός είναι τα πιο αποκρουστικά πρόσωπα του ίδιου απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει φτώχεια, δυστυχία και πόλεμο, του καπιταλισμού. Έτσι και η Χρυσή Αυγή αποτελεί δύναμη για το σύστημα αυτό, αποτελεί δύναμη για τη μεγαλοεργοδοσία και φτάνει στο σημείο να της στήνει μέχρι και δουλεμπορικά γραφεία. Διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα, ενώ στρέφεται ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επανάληψη της στάσης προνομιακής μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στη ναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης. Η παραγραφή του ναζιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, η συνεργασία τους με τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στον Πειραιά, η διαφυγή χρυσαυγιτών που επιτίθενται ακόμη και μπροστά στις κάμερες, οι επιθέσεις σε κοινωνικά κέντρα-στέκια πολιτικής πολιτιστικής δράσης, η δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ στον Πειραιά, οι πρόσφατες ανοιχτές επιθέσεις ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Πέραμα το αποδεικνύουν ξεκάθαρα. 

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών του εργατικού και κοινωνικού κινήματος, όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας.

Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης
και την απαλλαγή του συναδέλφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: