Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Η πρόταση της “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” στη Γενική Συνέλευση (22/3) στο 3ο Δ.Σ. Σάμου

monimoi dfiorismoiΑγαπητοί Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 22-3-18 πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση του Συλλόγου στο 3ο Δ.Σ. Σάμου για να συζητήσει την πρόταση της Ομοσπονδίας για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η πρόταση της ΔΟΕ ήταν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 29-3-18 και απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 30-3-18 με την προκήρυξη επιπλέον 3ωρης στάσης από τους Συλλόγους Π.Ε.

Η πρόταση που κατατέθηκε από την παράταξή μας ήταν να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου την Πέμπτη 29-3-18 στις 14:00 σύμφωνα με την πρόταση της ΔΟΕ και 3ωρη στάση εργασίας 13:00-16:00 για να καλυφθούν οι συνάδελφοι του ολοήμερου για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Για την Παρασκευή 30-3-18 προτείναμε απεργιακή κινητοποίηση με προκήρυξη επιπλέον 3ωρης στάσης από το Σύλλογο Δ/Ν Σάμου.

Ζητήσαμε πέρα από τα κύρια αιτήματα για μόνιμους διορισμούς-εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών να τεθεί στην παράσταση διαμαρτυρίας και το θέμα της εφαρμογής της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής Αγωγής. Μετά την πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νόμου από τη Βουλή, προβλέπεται σύσταση τριμελών επιτροπών ανά Δήμο (με συμμετοχή του Δημάρχου του κάθε Δήμου, του Δ/ντή Π. Ε. και του/της Προέδρου του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. της κάθε περιοχής).

Τονίσαμε από την πλευρά μας ότι πρέπει να πιέσουμε για να συσταθεί η τριμελής επιτροπή για να εισηγηθεί την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από φέτος στη Σάμο. Επίσης το Δ.Σ. να έρθει σε επαφή με τις προïσταμένους νηπιαγωγούς προκειμένου να καταγραφούν πλήρως ο αριθμός των αιθουσών που χρειάζονται για τη φοίτηση νηπίων και προνηπίων, ώστε να είμαστε ενήμεροι κατά την παράσταση της διαμαρτυρίας.

Η πρόταση του ΠΑΜΕ ήταν για 3ωρη στάση την Τετάρτη 28 Μαρτίου (!) 11:00-14:00 και 13:00-14:00 για το ολοήμερο και συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου στις 12:30. Η Ενωτική Κίνηση δεν είχε πρόταση, αλλά ψήφισε την πρόταση του ΠΑΜΕ και στη συνέχεια συμφώνησαν να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Α/θμια Εκπ/ση Σάμου στις 12:00 την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

Αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με πανό μαζί με την ΕΛΜΕ Σάμου απέναντι από τους επισήμους, αλλά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση στα σχολεία από πλευράς Δ.Σ. του Συλλόγου. Τέλος, στηρίξαμε το αντιπολεμικό ψήφισμα των «Αγωνιστικών Κινήσεων», αλλά δεν το ψήφισε η Ενωτική Κίνηση.

Με δεδομένου τις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, καλούμε το Δ.Σ του Συλλόγου να ενεργοποιήσει το απεργιακό ταμείο

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

1 σχόλιο:

samosweb είπε...

Καλησπέρα συνάδελφοι
1)Η Ενωτική Δημοκρατική Κίνηση είχε αρχικά πρόταση κινητοποίησης για την Πέμπτη 29 με τρίωρη στάση και 24ωρη την Παρασκευή όπως πρότεινε η Δ.Ο.Ε. (προφανώς δεν την ακούσατε)Μετά από την συζήτηση κατά την διάρκεια της συνέλευσης αποφασίσαμε να συμφωνήσουμε, η τοπική κινητοποίηση να γίνει την Τετάρτη λόγω των ιδιαίτερων τοπικών συνθηκών.Η πρόταση ήταν της Αγωνιστικής Συσπείρωσης και μετά την τοποθέτηση αρκετών συναδέλφων διαπιστώσαμε ότι αν θέλει κάποιος να συμμετέχει στην κεντρική κινητοποίηση της Αθήνας πρέπει να φύγει με το καράβι στις 14.00 την Πέμπτη 29/03.Αρκετοί συνάδελφοι ανέφεραν ότι θα το κάνουν, συνεπώς αποφασίσαμε να συμφωνήσουμε με αυτή την πρόταση ώστε να έχουμε περισσότερο κόσμο την Τετάρτη.
Άλλωστε γι αυτό γίνονται οι συνελεύσεις.Για να έχουμε την άποψη όλων των συναδέλφων.
2)Δεν χρειάζεται να πιέσετε για να συσταθεί η τριμελής επιτροπή για την προσχολική αγωγή , γιατί έχει γίνει εδώ και τρεις μέρες, σας έστειλα και ενημέρωση σήμερα.

3)Όσον αφορά την κινητοποίηση στην παρέλαση όσοι συμμετείχαν στην συνέλευση το άκουσαν και θα το ανέφεραν την επόμενη μέρα στα σχολεία..
όταν μία συνέλευση τελειώνει στις 23.00 το βράδυ , γίνεται μετά από μία επιτυχημένη κινητοποίηση για τους αναπληρωτές με πορεία η οποία ξεκίνησε στις 17.30, υπολογίστε και τον δρόμο που έχουν τα μέλη του Δ.Σ να πάνε στα σπίτια τους..ήταν αδύνατο να σταλεί ξεχωριστό κάλεσμα άμεσα και να προλάβει να πάει στα σχολεία ξημερώματα..Ενημερώσαμε όσους μπορούσαμε και βέβαια ήμασταν εκεί..
Καλούς αγώνες !

Αρχοντούλης Ιωάννης
Πρόεδρος του Δ.Σ