Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Μη διορίζετε τόσους πολλούς εκπαιδευτικούς, δεν επαρκούν οι αναπληρωτές!

Στην ομιλία του στη Βουλή, την Τετάρτη (28-9-2016), ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

  "Έχουμε καταθέσει στους θεσμούς ολοκληρωμένη μελέτη για την αναγκαιότητα 20.000 διορισμών στην επόμενη τριετία, αρχής γενομένης από του χρόνου με νέο σύστημα διορισμών.

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018 στις 18-12-2017: “Εκείνο που πρέπει επίσης να φροντίσουμε  – και το λέω για να μη θεωρηθεί ότι θέλω να το κρύψουμε – είναι το σοβαρότατο πρόβλημα των διορισμών.

Των νέων διορισμών στη μέση εκπαίδευση και των διορισμών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μας. Είναι ένα πράγμα που ξέρετε ότι υπερβαίνει τις δικές μας προθέσεις, είναι ένα πράγμα που είναι πρώτο στην ατζέντα των συνεννοήσεων που κάνουμε με τους Θεσμούς και ελπίζουμε να έχουμε πολύ καλά νέα με την ολοκλήρωση των διαφόρων αξιολογήσεων"

Σαλτιμπάγκοι; Απατεώνες: Μυθομανείς καρεκλοκένταυροι της εξουσίας. Ότι και να προσθέσουμε μέσα θα πέσουμε. Οι ίδιες οι υπογραφές των κυβερνώντων τους διαψεύδουν.

Παράταση της ισχύος της 33/2006 Π.Υ.Σ. «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα»  Με υπογραφή Πρωθυπουργού και απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της και έως την 31η Δεκεμβρίου 2018 η ισχύς της 33/2006 πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με την «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα».

Περισσότερες από 24.000 προσλήψεις αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών για τη νέα σχολική χρονιά, εξήγγειλε χτες (11-5-2018) από τον Βόλο ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, δηλώνοντας πως τα κονδύλια θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μπαξεβανάκης επεσήμανε ότι οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, οπότε θα ανακοινωθούν ο τρόπος και ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία και όχι μέσω διαγωνισμού.

Δεν τους περνάει από το μυαλό ότι τον Σεπτέμβριο που ανοίγουν τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι στις θέσεις τους;

Συνειδητοποιούν τι σημαίνει μια ολόκληρη στρατιά εργαζομένων να μην ξέρει αν θα δουλέψει, που θα δουλέψει και πόσο θα δουλέψει;

Οι εξαγγελίες τους στο παρελθόν για 20.000 μόνιμους διορισμούς ήταν "να λέμε καμιά ανοησία για να περνάει η ώρα ή γιατί θεωρούνε χαζούς και αμνήμονες και τους εκπαιδευτικούς και την ελληνική κοινωνία;

Την παραβίαση του δικού τους 1 πρόσληψη σε 5 αποχωρήσεις και μετά 1/4 για το 2017 και 1/3 για το 2018 που δεν εφάρμοσαν ποτέ, βασιλικότεροι του βασιλέως, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη του;

Αντιλαμβάνονται ότι με προσλήψεις εποχικές, όποτε, εάν και εφόσον, δεν λύνονται τα μεγάλα προβλήματα επάνδρωσης των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό και της κάλυψης των εκτεταμένων αναγκών που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια;

Όλα τα αντιλαμβάνονται.

Έρχεται λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και…

"Η στόχευση του υπουργείου και η επιθυμία, και νομίζω πως αυτό θα περιλαμβάνεται στις εξαγγελίες (του πρωθυπουργού) στη ΔΕΘ, είναι οι μόνιμοι διορισμοί στην Παιδεία", τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας χτες στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

   "Τους έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη σε όλους τους τομείς (τους διορισμούς)", υπογράμμισε η υφυπουργός, εκτιμώντας ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ "θα αφορούν την επόμενη τριετία". Όχι προχειρότητες, σχεδιασμός!

Η κ. Τζούφη σημείωσε ότι βγαίνει η προκήρυξη για τους αναπληρωτές για να δηλώσουν πού θα πάνε και διαβεβαίωσε ότι "έχουν βγει οι πιστώσεις γιατί παρά το γεγονός ότι χρειαζόμαστε μόνιμους διορισμούς θα εξακολουθήσουμε για αρκετό χρονικό διάστημα να δουλεύουμε και με τους αναπληρωτές καθηγητές". Να μην βιαζόμαστε βεβαίως, βεβαίως…

Σημείωσε, δε, πως "αυτό που πρέπει να συζητηθεί, εφόσον εξαγγελθούν οι αριθμοί, είναι ποιο θα είναι το σύστημα των μόνιμων διορισμών. Είναι κάτι που έχει τεθεί και στους συνδικαλιστικούς φορείς και έχουμε πει με πάρα πολλούς τρόπους ότι θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν η πολύ μεγάλη προσπάθεια, διαχρονικά, των αναπληρωτών να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα Παιδείας σε όλες τους τις δομές [...] Από την άλλη μεριά πρέπει να δούμε και τη νέα γενιά που ακολουθεί, άρα θα πρέπει να είναι ένα σύστημα που να τους περιέχει όλους με έναν ομαλό τρόπο -όσο αυτό είναι δυνατό και εφικτό- γιατί οι ανάγκες είναι πάρα πολύ μεγάλες".

Είναι τόσο θρασείς που αφού εξασφάλισαν(!!!) τους απαραίτητους διορισμούς και πιστώσεις για να καλυφθούν τα τεράστια κενά ψάχνουν να βρουν τρόπο να τους διορίσουν. Και τους "παλιούς" που έφαγαν τα νιάτα τους στα πέρατα της χώρας αλλά και τα νέα παιδιά που βγήκαν πρόσφατα από τις σχολές!

Εκλογές έρχονται.

Σαν άλλοι Μαυρογυαλούροι, όπως τόσοι και τόσοι απατεώνες αστοί πολιτικοί στο παρελθόν, έπιασαν και αυτοί στασίδι και τάζουν. "Η δουλειά δεν χάλασε ποτέ στο θα" λέει μια παροιμία…

Χρήστος Αειβάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: