Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ενημέρωση Αιρετού ΚΥΣΔΕ Ν. Κορδή για τις προσλήψεις των αναπληρωτών

Ν. Κορδής: Καμία εξέλιξη για τη β’ φάση των αποσπάσεων και τους διορισμούςΑναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών το άνοιγμα του ΟΠΣΥΔ για υποβολή δηλώσεων προτίμησης θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο από τις 24 Αυγούστου και μετά. Είναι προφανές ότι μέχρι τις 23 Αυγούστου δεν θα έχουμε έκδοση οριστικών πινάκων εκπαιδευτικών ΕΑΕ από το ΑΣΕΠ!

Εξακολουθεί φυσικά να υπάρχει το μεγάλο ζήτημα των αποκλεισμών που γεννούν οι παλιοί πίνακες, η κατανομή των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή, οι 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση και πάνω από όλα η έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών πριν το άνοιγμα των σχολείων!

Υπενθυμίζω ότι το 2018 μεταξύ του διαστήματος 4 και 5 Σεπτεμβρίου είχαμε 19.480 προσλήψεις αναπληρωτών, όταν το Σεπτέμβριο του 2014 είχαμε 2995 προσλήψεις.

Στα στοιχεία αυτά να προσθέσουμε ότι η φετινή χρονιά έκλεισε με 31.300 προσλήψεις αναπληρωτών και ότι είχαμε συνολικά 2.500 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών από όλη την εκπαίδευση!

Για όλα τα ζητήματα αυτά κάθε μέρα που περνά χωρίς ουσιαστική εξέλιξη είναι εξαιρετικά κρίσιμη! Εκατοντάδες μόνιμοι εκπαιδευτικοί αλλά και 150.000 υποψήφιοι αναπληρωτές περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις! Οι υποσχέσεις ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν κανονικά και να υποδεχθούν τους μαθητές στις 11 Σεπτέμβρη, απαιτούν συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα το επόμενο εικοσαήμερο!

20/8/2019

Νεκτάριος Κορδής

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Με τις ΣΥΝΕΚ/ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΥΣΠΕ για τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων πότε θα γίνει;
Ευχαριστώ

Κακαγιάννης Αντώνιος, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου είπε...

Μέχρι σήμερα 22/8 (14:00) υπέβαλλαν τις δηλώσεις τους οι εκπαιδευτικοί για προσωρινή τοποθέτησή τους σε σχολεία.

Πιστεύω έως την Τετάρτη θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Σάμου για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία.