Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την εκπαίδευση, ελαστικές μορφές εργασίας, υποταγή της εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, ανταγωνισμός των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ         ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η χρονιά που ξεκίνησε βρίσκει το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα σε μια κρίσιμη καμπή. Η κυβέρνηση της ΝΔ αρχίζει να σφυροκοπά το λαό μας όπως και παλιότερα, με μια σειρά συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, την εργασία, τα κοινωνικά, μορφωτικά, εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Οι κεντρικές επιλογές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι η απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την εκπαίδευση (βλ. μηδενικούς διορισμούς), οι ελαστικές μορφές εργασίας (βλ, ΕΣΠΑ), η υποταγή της εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, ο ανταγωνισμός των σχολικών μονάδων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών (βλ. αξιολόγηση)…

F Με τη συνεχιζόμενη αδιοριστία, την κάλυψη των αναγκών με δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές και την εργασιακή ομηρία τους

F Με το προσοντολόγιο και το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, την απαξίωση του πτυχίου και της προϋπηρεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτά

F Με τη συνεχιζόμενη λιτότητα, τις εξαγγελίες για μείωση του αφορολόγητου και την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος

F Με το δήθεν «Αναπτυξιακό πολυνομο-σχέδιο», με το οποίο επιχειρείται εργοδοτικός και κυβερνητικός έλεγχος (φακέλωμα) των Σωματείων, υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία, υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κυρίως των κλαδικών, ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων, της μαύρης και αδήλωτης εργασίας

F Με την παραχώρηση-σκάνδαλο και των τελευταίων δημόσιων περιουσιακών στοιχείων στο μεγάλο κεφάλαιο

F Με το πάγωμα της υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε αρκετούς Δήμους.

F Με την προώθηση της αξιολόγησης σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Η εξαγγελία από την κυβέρνηση της Ν.Δ. νέου νομοσχεδίου για την αξιολόγηση συνολικά αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα, που έχει ακυρώσει στην πράξη ψηφισμένους νόμους για την αξιολόγηση εδώ και 22 χρόνια.

Χωρίς αμφιβολία, η ανασυγκρότηση και οργάνωση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να στηριχθεί στη βάση των εκπαιδευτικών, στις Γ.Σ., τους Συλλόγους Π.Ε. και το συντονισμό τους. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία. Να διεκδικήσουμε μαχητικά το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, ενάντια στην πολιτική των κουπονιών.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü Ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για τα παιδιά 4-6 αποκλειστικά  στο δημόσιο Νηπιαγωγείο.
Σε αυτό το σχολείο χωράνε όλοι οι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και ειδικότητες), αρμονικά ενταγμένοι σε ένα ενιαίο μορφωτικό σχέδιο

ü Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

ü Ίδιο διδακτικό ωράριο εκπαιδευτικών στα πολυθέσια και ολιγοθέσια σχολεία. Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.

ü Αυξήσεις τώρα στους μισθούς. Επαναφορά των «δώρων» και των επιδομάτων εξωδιδακτικής απασχόλησης και Ειδικής Αγωγής. Όχι στη σύνδεση μισθού και αξιολόγησης.

ü Ανατροπή των αντιασφαλιστικών, αντισυνταξιοδοτικών νόμων των τελευταίων ετών και των νέων περικοπών στο όνομα των ελλειμμάτων των ταμείων.

ü Το δικαίωμα στον αγώνα και τη συνδικαλιστική δράση, απέναντι στην επιχειρούμενη φαλκίδευση του δικαιώματος στην απεργία, που προωθεί η κυβέρνηση με τον δήθεν αναπτυξιακό νόμο.

ü Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο, ενάντια στην ενισχυμένη λογική της διοικητικής αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού. Να μπλοκάρουμε για μια ακόμα χρονιά κάθε απόπειρα προώθησης της αξιολόγησης αυτοαξιολόγησης.

Το μόνο στήριγμα σήμερα για τους εργαζόμενους είναι τα σωματεία τους. Γι’ αυτό έχει κρίσιμη σημασία η εκλογή του νέου Δ. Σ. του Συλλόγου μας. Περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Επιμένουμε ότι η απάντηση της κοινωνίας πρέπει να είναι η αναζωογόνηση και η ενδυνάμωση των συλλογικών διαδικασιών και των μαζικών αγώνων. Οι διαδικασίες βάσης, οι γενικές συνελεύσεις, τα ισχυρά, ανεξάρτητα και ταξικά σωματεία, η δικτύωση της αλληλεγγύης αποτελούν μέρος του κοινωνικού σχεδίου για την αντίσταση απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

ΣΤΙΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΕΠΗΣ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ
δέσμευση στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας!

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ 
 την ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12/2019, 
09:30 στο Δ.Σ. Βαθέος


Η Ανεξάρτητη Επικοινωνία είναι μια συλλογικότητα εκπαιδευτικών που δημιουργήθηκε για να εκφράσει ένα άλλο μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης. Βάζουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας μπροστά, αποφασίζουμε με βάση το κοινό συμφέρον, τη δικαιοσύνη και την κοινωνική ειρήνη και επιδιώκουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εκπαιδευτικών. Είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ από τα κόμματα, την κυβέρνηση, τη διοίκηση και το κράτος, τον κομματικό συνδικαλισμό και τις προσωπικές επιδιώξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: