Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Η καταστολή θα αποτύχει - Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Τεράστια ήταν η συμμετοχή της νεολαίας, με μαθητές και φοιτητές να δίνουν βροντερό «παρών» και ιδιαίτερο παλμό στην κινητοποίηση.

Η χτεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, φορέων και κατοίκων στη Νέα Σμύρνη έδωσε μαχητική απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό, να βάλει στον πάγο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και καταστολής, παράλληλα με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης στην Υγεία, στα Εργασιακά, στην Εκπαίδευση.

Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση της ΝΔ, που με κάθε αφορμή στέλνει μήνυμα κρατικής πυγμής με αποδέκτη το λαό, δίνοντας κάλυψη στην αστυνομική βία και αξιοποιώντας επεισόδια όπως αυτά που στήθηκαν χτες στη Νέα Σμύρνη από ύποπτους μηχανισμούς, με τη συνδρομή προβοκατόρικων στοιχείων, χωρίς να καταφέρουν να αμαυρώσουν τη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας.

Για όλους όσοι συμμετείχαν, έβγαζε μάτι η απόπειρα να στηθεί σκηνικό τέτοιο που να προκαλέσει τη διάλυση των χιλιάδων συγκεντρωμένων. Έτσι, στη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία έπνιξε την περιοχή στα χημικά και επιτέθηκε στους διαδηλωτές με μεγάλη αγριότητα, επιστρατεύοντας ΜΑΤ, μοτοσυκλετιστές, οχήματα ρίψης νερού, τις γνωστές «αύρες».

Η κυβερνητική τρομοκρατία και οι μεθοδεύσεις της είναι αυτή που τροφοδοτεί όλα τα φασιστικά στοιχεία στην ΕΛΑΣ για να δηλώνουν για τη Νέα Σμύρνη: «Πάμε να τους σκοτώσουμε, πάμε να του γαμήσουμε».

Ακόμη μια νύχτα άνευ προηγουμένου καταστολής έζησε η Αθήνα με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κυνηγούν και να ξυλοφορτώνουν πολίτες αδιακρίτως μετά την δυναμική πορεία κατά της αστυνομοκρατίας στη Νέα Σμύρνη και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Η ένταση έδειχνε να υποχωρεί, όμως, την ώρα που ο πρωθυπουργός έσπευδε, μετά από ημέρες απόλυτης σιωπής, να καλέσει σε «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία», οι ομάδες κρούσης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έσπερναν τον πανικό στη γειτονιά σε ένα κρεσέντο ρεβανσισμού αδιακρίτως.

Η ΓΑΔΑ ενώ έκανε λόγο για δέκα συλλήψεις και τέσσερις αστυνομικούς τραυματίες, όμως επίσημη ενημέρωση για τραυματίες διαδηλωτές και την κατάστασή τους δεν υπάρχει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον είκοσι άτομα έχουν δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα από την εκδικητική μανία των αστυνομικών και ιδιαίτερα των δικυκλιστών της ομάδας ΔΡΑΣΗ, οι οποίοι έως και αργά τη νύχτα κυνηγούσαν και έδερναν κόσμο στη Ν. Σμύρνη και σε γειτονικές περιοχές.

Ένα από τα πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφει εισβολή αστυνομικών σε κατάστημα, όπου σέρνουν έξω έναν άνδρα και τον ξυλοφορτώνουν. Στο βίντεο δεν φαίνεται τι έχει προηγηθεί, όμως είναι ξεκάθαρο πως την ώρα του ξυλοδαρμού το άτομο είναι ακινητοποιημένο.

Με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιδίδεται συστηματικά στην καταπάτηση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των πολιτών, επιχειρώντας να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου με ένα αυταρχικό καθεστώς στο οποίο θα περιστέλλεται δια της κρατικής ωμής βίας το δικαίωμα στην απεργία, τη διαδήλωση, την εργατική και κοινωνική διαμαρτυρία.

Αυτό το μοτίβο, που άρχισε πολύ πριν την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, στην πρυτανεία του ΑΠΘ στις 22/2 και τη σύλληψη 31 νέων αγωνιστών φοιτητών, πλέον περιλαμβάνει και «ντου» σε γειτονιές, αναίτια και χωρίς καμία απολύτως πρόκληση, γενικευμένη αστυνομοκρατία στις διαδηλώσεις, διάλυση συγκεντρώσεων φοιτητών και εργαζομένων, ωμή βία, ξύλο και χημικά.

Πρόκειται για ένα κύμα αθρόας κρατικής τρομοκρατίας από τους πραιτοριανούς του υπουργείου ΠΡΟΠΟ-Χρυσοχοϊδη, της κυβέρνησης και του κράτους, που στην διαχρονική ιστορική μνήμη του εργατικού και λαϊκού κοινωνικού κινήματος φέρει τα χαρακτηριστικά χουντικών πολιτικών επιλογών και πρακτικών.

Μόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο αναφέρονται δύο τουλάχιστον επιθέσεις των ΜΑΤ σε γειτονιές (σε λαϊκή στο Χαλάνδρι, στην πλατεία και το Άλσος της Νέας Σμύρνης, όπου απρόκλητα βιαιοπραγούσαν σε κόσμο), ενώ διαλύθηκαν αναίτια όλες οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για να μην στιγματιστεί η ελληνική κοινωνία από το θάνατο του απεργού πείνας και δίψας Δ. Κουφοντίνα.

Δεκάδες προσαγωγές εργαζομένων, φοιτητών και νεολαίων, κυνηγητό, ξύλο και χημικά, βολίδες κρότου λάμψης, απειλές και συλλήψεις στο σωρό,   αυθαίρετα, χωρίς λόγο και αιτία, ακόμα και μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων οικογενειών και μικρών παιδιών.

Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει ότι το έδαφος για την ένταση της κρατικής καταστολής στρώνεται χρόνια τώρα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, με τους νόμους που ψηφίζουν, δίνοντας ο ένας την αντιλαϊκή σκυτάλη στον άλλο.

Ειδικά τώρα που η λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας σε βάρος των λαϊκών αναγκών, της οικονομικής κρίσης και της ανασφάλειας, η ένταση της καταστολής είναι απαραίτητο συμπλήρωμα των προσπαθειών χειραγώγησης από την κυβέρνηση, το κράτος, τα αστικά επιτελεία.

Δεν θα τους περάσει! Το μήνυμα αυτό στέλνει η «οργανωμένη απειθαρχία» χιλιάδων εργαζομένων, λαού και νεολαίας, που παλεύουν συγκροτημένα μέσα από τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους, για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Που πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή, ξεσκεπάζοντας τις ευθύνες της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη θωράκιση του κράτους, που συνθλίβει τις ανάγκες του λαού και απαντά με βία στις δίκαιες διεκδικήσεις του, για να θωρακίσει τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οι αθλιότητες της κυβέρνησης και των μηχανισμών της πάνε να κρυφτούν πίσω από ένα μπαράζ εκπομπών και δημοσιευμάτων των καλοταϊσμένων ΜΜΕ ότι για την έξαρση της πανδημίας ευθύνονται οι διαδηλώσεις. Κοινή συνισταμένη τους ότι πρέπει να απαγορευτούν δια ροπάλου. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: