Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου: Κάλεσμα για σύσκεψη με γονείς

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλεί τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, αλλά και κάθε γονιό και εκπαιδευτικό ξεχωριστά, σε σύσκεψη – ανοιχτή συζήτηση, για τα ζητήματα των σχολείων και ειδικότερα για την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών που προωθείται από την κυβέρνηση.

Αγαπητοί γονείς,

Γνωρίζετε ότι εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στους νόμους για την αξιολόγηση και την αυτονομία της σχολικής μονάδας, νόμους που θα κάνουν το σχολείο ακόμη χειρότερο για τα παιδιά.

Κυβέρνηση και ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε κατασυκοφάντηση των κινητοποιήσεών μας και του κλάδου μας συνολικά, μας χαρακτηρίζουν «βολεμένους».

Και αυτό επειδή αρνιόμαστε να είμαστε κακοπληρωμένοι (ο νεοδιόριστος συνάδελφος παίρνει λιγότερα από αυτά που προβλέπονται για τον κατώτατο μισθό!), επειδή αρνιόμαστε να είμαστε συνεχώς εκβιαζόμενοι για να αποτελούμε στήριγμα σε ένα σχολείο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς.

  • Αλήθεια ποιος θέλει σχολείο αυτόνομο, που οι γονείς θα βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη και το κράτος θα αποποιείται των ευθυνών του για στήριξη της κάθε σχολικής μονάδας;

  • Ποιος θέλει ένα σχολείο που το εκπαιδευτικό έργο δε θα προσανατολίζεται στην ολοκληρωμένη μόρφωση, αλλά στην απόκτηση εφήμερων δεξιοτήτων, έτσι ώστε το σχολείο να παράγει τον αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργαζόμενο;

Αυτά και άλλα αντιδραστικά έρχονται μαζί με την αξιολόγηση, σε αυτά παλεύουμε να βάλουμε φρένο. Άλλωστε η περιβόητη αξιολόγηση που χρόνια προσπαθούν να φέρουν όλες οι κυβερνήσεις έχει δοκιμαστεί στην πράξη σε άλλες χώρες, προηγμένες με οδυνηρά αποτελέσματα για τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Σας καλούμε ως γονείς αλλά και ως εργαζόμενους. Ως κομμάτι του λαού που δέχεται την επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά του δικαιώματα και βιώνει την ακρίβεια, την ανεργία, την διάλυση οποιασδήποτε υπηρεσίας συνδέεται με λαϊκές ανάγκες στην καθημερινότητα του να συζητήσουμε για τα αιτήματά μας, να μας ακούσετε και να σας ακούσουμε. Γιατί οι αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, αφήνουν αρνητικό αποτύπωμα και στα παιδιά σας. Επομένως μας αφορούν όλους.

Θα γίνουν 2 συναντήσεις:

  1. Δευτέρα 20 Μάρτη στο Βαθύ, στο 1ο ΔΣ Σάμου, ώρα 7μμ

  2. Τρίτη 21 Μάρτη στο Καρλόβασι, στο 1ο ΔΣ Νέου Καρλοβάσου (Πορφυριάδα) στις 7μμ

Διαβάστε εδώ και το γράμμα προς τους γονείς  από το Σύλλογο Δ/Ν Σάμου

και εδώ το γράμμα προς τους γονείς  από τη ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: